Skip to main content

Κλειστό επ' αόριστον το ΚΕΠ στον Σταθμό - Σε άλλα ΚΕΠ οι εργαζόμενοι

Οι επτά εργαζόμενοι, με απόφαση του διευθυντή των ΚΕΠ Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Μένου, θα απασχοληθούν από σήμερα σε άλλα παραρτήματα της πόλης.

Την απόφαση να παραμένει κλειστό επ' αόριστον το παράρτημα των ΚΕΠ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης πήρε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό της βίαιης επίθεσης σε υπάλληλο της υπηρεσίας.

Παράλληλα, όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της ΣΕΔΘ, Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, οι επτά εργαζόμενοι, με απόφαση του διευθυντή των ΚΕΠ Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Μένου, θα απασχοληθούν από σήμερα σε άλλα παραρτήματα της πόλης μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για μεταγκατάσταση.

«Σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα παραμείνει κλειστό το παράρτημα Κ.Ε.Π. του Σιδηροδρομικού Σταθμού και οι συνάδελφοι -εργαζόμενοι θα απασχοληθούν σε άλλα παραρτήματα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΣΕΔΘ.

Ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι σε θέση να εργαστούν στον συγκεκριμένο χώρο.

«Για να μην κάνουν αποχή από την εργασία, θα δουλέψουν με τον κωδικό που έχει ο κάθε εργαζόμενος σε άλλο παράρτημα», προσθέτει.

Όπως τονίζει, η πρόταση του Δήμου για συνεργασία με εταιρεία security δεν είναι ικανοποιητική, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος στον σταθμό είναι παντελώς ακατάλληλος από κάθε άποψη.

«Είχαν σημειωθεί και άλλες επιθέσεις, λεκτικές ή μη, αλλά είναι η πρώτη φορά που έχουμε ξυλοδαρμό εργαζομένου», αναφέρει.

Ο κ. Ξανθόπουλος υπογραμμίζει ότι η διοίκηση του Δήμου είναι ενήμερη για το θέμα και έχει διαμηνύσει ότι ήδη έχει ξεκινήσει η εκπόνηση του σχεδίου μετεγκατάστασης, με «φαβορί» να είναι μέχρι στιγμής, η περιοχή των 12όροφων επί της Λαγκαδά.

Σήμερα, αναμένεται η συνάντηση του αντιπροέδρου του Συλλόγου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκο Φωτίου, ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.