Skip to main content

Κλειστά Πράσινα Φανάρια και Εύζωνοι – Τα μπλόκα στην Μακεδονία (vid)

Στα Πράσινα Φανάρια 120 αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έκλεισαν από χθες και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

Κλειστός επ΄αόριστον παραμένει από χθες το απόγευμα από αγρότες ο κόμβος των Πράσινων Φαναριών, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να στηθεί μπλόκο και στα Δερβένι.

Συγκεκριμένα, στα Πράσινα Φανάρια 120 αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έκλεισαν από χθες και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, παρότι είχαν ανακοινώσει ότι θα προχωρούσαν στον αποκλεισμό του σημείου από σήμερα το πρωί. Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται από παρακαμπτήριες οδούς.

Από τον κόμβο θα επιτρέπεται να περάσουν ασθενοφόρα, ασθενείς και γενικότερα ευπαθείς ομάδες. Σήμερα το μπλόκο θα ενισχυθεί από αγρότες που θα καταφθάσουν από τις περιοχές της Τρίγλιας και της Γαλάτιστας.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για κάθοδο στο κέντρο της πόλης

Οι αγρότες που βρίσκονται στο σημείο δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν επ' αόριστον τον αποκλεισμό, εφόσον δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους, ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προβούν σε δράσεις και διαμαρτυρίες μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το προσεχές διάστημα.

«Κάποια στιγμή θα συνεχίσουμε με διαμαρτυρίες και δράσεις και μέσα στην πόλη», είπε στη Voria.gr ο Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας. «Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση από το συντονιστικό, αλλά το δικό μας μπλόκο δεν προσανατολίζεται στο να βρεθεί στη Zootechnia», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στο Δερβένι οι αγρότες από το Λαγκαδά. Αρχικά θα συνεδριάσουν ώστε να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς.

Κλειστή παραμένει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων στο ύψος της διασταύρωσης της Ειδομένης και στα δύο ρεύματα. Στο σημείο, το οποίο είναι αποκλεισμένο από χθες βρίσκονται 160 τρακτέρ. 

Αγρότες παραμένουν και στο μπλόκο του Λευκώνα Σερρών με 130 τρακτέρ.

Αγρότες έχουν παρατάξει τα αγροτικά τους οχήματα χωρίς μέχρι στιγμής να προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων στον κόμβο Κουλούρας με 90 τρακτέρ, στο Γυψοχώρι με 30 οχήματα, στο Αιγίνιο επίσης με 30 τρακτέρ, στον νότιο κόμβο Κατερίνης καθώς και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Νάουσας με 20 οχήματα.  

Στην Ημαθία, αγρότες με 25 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο Νισέλι στη διασταύρωση Πρασινάδας.

Επίσης στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης κλειστό παραμένει το ρεύμα με κατεύθυνση προς Αθήνα, στον κόμβο της Νίκαιας.