Skip to main content

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στον νομό Θεσσαλονίκης λόγω κακοκαιρίας

Κλειστές οι σχολικές αίθουσες εξαιτίας της κακοκαιρίας αλλά και των μετεορολογικών προβλέψεων που δείχνουν ότι οι πολικές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα περισσότερα σχολεία στον νομό Θεσσαλονίκης εξαιτίας της κακοκαιρίας αλλά και των μετεορολογικών προβλέψεων που δείχνουν ότι οι πολικές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν και αύριο. 

Αναλυτικά, στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο, Τρίτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Ελλη Χρυσίδου.

Η κ. Χρυσίδου, μιλώντας στη Voria.gr, ανέφερε ότι τις πόρτες τους θα κλείσουν και κάποιες άλλες υπηρεσίες του δήμου όπως το Κέντρο Μουσικής και η Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως. Κανονικά λειτουργούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) και το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός».

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώθηκε πως μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και τις διευθύνσεις αποφασίστηκε όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία και στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου "μετά από συνεχή επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες διαπιστώθηκε πως συνεχίζονται τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης και παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού".

Λόγω της συνέχισης των συνθηκών παγετού εξαιτίας των οποίων παρέμειναν παγωμένα τα δίκτυα ύδρευσης στα σχολικά κτήρια, και για την προστασία της υγιεινής των παιδιών, αποφασίστηκε στον δήμο Νεάπολης - Συκεών να παραμείνουν κλειστά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια και για αύριο Τρίτη, 10 Ιανουαρίου. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί στθαμοί και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) ούτε στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ενώ οι παιδικοί σταθμοί αντίθετα θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών.

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και οι παιδικοί σταθμοί έλαβε ο Δήμος Λαγκαδά, εξαιτίας των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στις εγκαταστάσεις των σχολείων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Καλαμαριά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Θεοδόση Μπακογλίδη.

Παραμένουν κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Παύλου Μελά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Δημήτριου Δημήτριος Δεμουρτζίδη, όπως επίσης και οι παιδικοί σταθμοί: Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας: Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ Δημοτική Κοινότητα Πολίχνης: Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ (περιοχή Π 16), Παιδικός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ (Μετέωρα). Επίσης, κλειστά θα μείνουν τα ΚΔΑΠ (Πολίχνης, Σταυρούπολης) και τα  ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολίχνης,  της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017. 

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα, καθώς παραμένουν τα προβλήματα λόγω του παγετού. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Με ανακοίνωση της η δημοτική αρχή τονίζει πως «αν και τα συστήματα θέρμανσης των σχολείων έχουν τεθεί σε λειτουργία από την περασμένη Πέμπτη διασφαλίζοντας τη θέρμανση των σχολικών κτηρίων, λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες».

Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία, αλλά ούτε και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Χαλκηδόνος. Ωστόσο, η διοίκηση του Δήμου καλεί τους διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους, για να ελέγξουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.

Στον Δήμο Θερμαϊκού η δημοτική αρχή λαμβάνοντας υπόψη το συνεχιζόμενο παγετό  και τα προβλήματα ύδρευσης και θέρμανσης στα σχολεία αποφάσισε ότι και την Τρίτη δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια ούτε στο Δήμο Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Κατάσταση σε Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Κατερίνης, Κιλκίς και Εδεσσας λόγω παγετού και εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

Στη Χαλκιδική δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στους Δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.