Skip to main content

Κλήρωση - πρόκληση: Με τη Ντινάμο Κιέβου στους «32» η ΑΕΚ

Χαμόγελα στην «Ένωση» - Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης

Τη Ντινάμο Κιέβου θα βρει στον δρόμο της η ΑΕΚ, στη φάση των «32» του Europa League.

Η κληρωτίδα έφερε αντίπαλο της «Ένωσης» την ομάδα από την Ουκρανία, την οποία καλούνται να αποκλείσουν οι «κιτρινόμαυροι» προκειμένου να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Η ουκρανική ομάδα τερμάτισε στην 1η θέση του 2ου ομίλου (Πάρτιζαν, Γουνγκ Μπόις, Σκεντερμπέου) με 13 βαθμούς (4-1-1, 15-9 τέρματα), πέντε περισσότερους από την 2η Πάρτιζαν.

Στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στην 2η θέση με -3 από την πρωτοπόρο Σαχτάρ Ντόνετσκ (έχει ματς περισσότερο), μετρώντας 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 15 Φεβρουαρίου ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο παγωμένο Ολιμπίνσκι της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Να σημειωθεί ότι το ουκρανικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ξανά στις 17 Φεβρουαρίου και το παιχνίδι των Ουκρανών στο ΟΑΚΑ θα είναι το πρώτο τους επίσημο ματς για το 2018.

Η Ντινάμο Κιέβου έχει την 3η καλύτερη επίθεση στους ομίλους και ο Βραζιλιάνος Ζούνιορ Μοράες είναι ο πρώτος σκόρερ της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης με 6 γκολ.

Πρώτος της σκόρερ στο ουκρανικό πρωτάθλημα είναι ο Ντιομερσί Μποκανί (15/8), ο οποίος το καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από το να υπογράψει στον Ολυμπιακό αλλά κόπηκε στα ιατρικά.

Στον πάγκο του συλλόγου κάθεται ο Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς, ο οποίος για δύο χρόνια βρισκόταν στο τιμόνι της εθνικής Λευκορωσίας. Δεν έχει κάποια μεγάλη διάκριση ως προπονητής, ωστόσο έχει φορέσει για οκτώ χρόνια τη φανέλα της Ντινάμο Κιέβου, μετρώντας επτά πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Ντόρτμουντ – Αταλάντα
Νις – Λοκομοτίβ Μόσχας
Κοπεγχάγη – Ατλέτικο Μαδρίτης
Σπαρτάκ Μόσχας – Αθλέτικ Μπιλμπάο
ΑΕΚ – Ντινάμο Κιέβου
Σέλτικ - Ζενίτ
Νάπολι - Λειψία
Ερυθρός Αστέρας – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λιόν - Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σάλτσμπουργκ
Πάρτιζαν - Πλζεν
Στεάουα Βουκουρεστίου - Λάτσιο
Λουντογκόρετς - Μίλαν
Αστάνα - Σπόρτινγκ Λισαβώνας
Έστερσουντ - Άρσεναλ
Μαρσέιγ - Μπράγκα