Skip to main content

Κλείνουν τα Μάλγαρα στις 12.00 - Αποφασίζουν οι αγρότες στο Δερβένι

Οι αγρότες στα Μάλγαρα θα προχωρούν σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου καθημερινά από τις 12.00 - 14.00. Το μεσημέρι αποφασίζουν οι αγρότες στο Δερβένι

Σε νέο συμβολικό αποκλεισμό στα διόδια των Μαλγάρων θα προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την περιοχή. Το σημείο, στο οποίο βρίσκονται περίπου 200 τρακτέρ, θα κλείσει περίπου από τις 12.00 έως τις 14.00.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της συντονιστικής επιτροπής Κώστα Ανεστίδη, πρόθεσή τους είναι να προχωρούν καθημερινά σε δίωρο αποκλεισμό. Αυτό όμως θα αποφασίζεται κάθε μέρα σε συνέλευση που θα πραγματοποιούν.

Οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να κατεβούν στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο, βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε επαφή με την Διεύθυνση Τροχαίας. «Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε πανικό στην πόλη, θα δούμε πως θα κατεβούμε και πόσα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα θα έχουμε», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Ανεστίδης.

Εν τω μεταξύ, σε συνέλευση στις 12.00 οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Δερβενίου θα αποφασίσουν για ενδεχόμενο κλείσιμο του δρόμου. Πρόθεσή τους είναι να κάνουν κάποια συμβολική κίνηση επί της Εγνατίας Οδού, αλλά αυτό θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, όπως ανέφερε στη Voria.gr ο εκπρόσωπος των αγροτών Τάσος Σουλεϊμέζης. Στο συγκεκριμένο μπλόκο βρίσκονται περίπου 100 τρακτέρ αγροτών και κτηνοτρόφων  από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Άσσηρο και Λαγκαδά.

Υπεθυνίζεται ότι κλειστά επ' αόριστον παραμένουν από αγρότες και κτηνοτρόφους τα Πράσινα Φανάρια στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία. Η κυκλοφορία των οχημάτων και η πρόσβαση στο αεροδρόμιο γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.