Skip to main content

Κλείνουν τρία νηπιαγωγεία στις Συκιές - Ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων

Για το κλείσιμο των νηπιαγωγείων κατέθεσαν ήδη αναφορά για τους υπουργούς Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης Σ. Βαρδαλής και Γ. Δελής.

Επί ποδός είναι ο Σύλλογος Γονέων των νηπιαγωγείων 1ου - 5ου, 13ου και 14ου Συκεών Θεσσαλονίκης για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε ενοικιαζόμενους χώρους στην περιοχή Παπαναστασίου.

Για το θέμα κατέθεσαν ήδη αναφορά για τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, ζητώντας να μη γίνει καμιά κατάργηση- συγχώνευση σχολείων ή τμημάτων.

Οι γονείς με το ψήφισμά τους κάνουν λόγο για απαράδεκτη απόφαση του δήμου Νεάπολης – Συκεών να κλείσει τρία νηπιαγωγεία της περιοχής Βάρνας (1ο, και τα δύο τμήματα του 14ου).

Σημειώνουν ότι «η απόφαση του δημάρχου για κλείσιμο των άνω νηπιαγωγείων ακολουθεί την απόφαση της κυβέρνησης(Υπουργείο Παιδείας) για κλείσιμο, συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Σύμφωνα με τους γονείς και πέρσι έκλεισαν δύο ακόμα νηπιαγωγεία της περιοχής και μεταφέρθηκαν οι μαθητές σε όμορα νηπιαγωγεία.

Οι γονείς ζητούν με επιστολή τους από τον δήμο να προβεί άμεσα στις εξής ενέργειες :

1.    Άμεση ανεύρεση κτιρίων κατάλληλων για τη μεταστέγαση των νηπιαγωγείων που λήγουν τα μισθωτήρια συμβόλαια(και άμεση ενημέρωση των Συλλόγων για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται).

2.    Έως ότου βρεθούν τα παραπάνω κτίρια, και μόνο για αυτό το χρονικό διάστημα, να παραταθούν τα συμβόλαια μίσθωσης των τριών «προς κλείσιμο» νηπιαγωγείων.

3.    Στα πλαίσια της υποχρέωσης της Διοίκησης για ενημέρωση των πολιτών, να δοθεί σε όλους τους υπογράφοντες Συλλόγους Γονέων ενυπόγραφη αναφορά για το ποια έργα πρόκειται να ξεκινήσουν ή είναι προς μέλετη σχετικά με την σχολική στέγη.

4.    Να δοθεί έγγραφη απάντηση στους υπογράφοντες Συλλόγους Γονέων, γιατί το οικόπεδο έμπροσθεν του Δημαρχείου Συκεών (πάρκινγκ) αποχαρακτηρίστηκε από χώρος σχολικού κτιρίου, και ζητούμε άμεσα να χαρακτηριστεί και πάλι σχολική στέγη και να εκκινήσουν εργασίες ανέγερσης σχολικών κτηρίων.

5.    Να δοθεί ενυπόγραφη απάντηση στους υπογράφοντες Συλλόγους Γονέων, γιατί το έργο ανακαίνισης και υποστήριξης του κτιρίου της Πρόνοιας (πίσω από το Δημαρχείο Συκεών), και το οποίο «κατά τη δέσμευση του Δήμου» θα εκκινούσε αρχές του 2017 και θα στέγαζε τμήματα νηπιαγωγείου, «πάγωσε».

Την περασμένη Παρασκευή οι γονείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.