Skip to main content

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αποχή οι συμβολαιογράφοι

Οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους-Θα απέχουν από αύριο Τρίτη, 9.2.2016 έως και την ερχόμενη Πέμπτη 11.2.2016.

Στην απόφαση τους για αποχή από το διάλογο με την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εμμένουν όλοι οι επιστημονικοί φορείς-ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ παράλληλα ζητούν ξανά ν' αποσυρθεί.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών κοινή σύσκεψη των επιστημονικών φορέων-ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας όπου τονίστηκε για ακόμη μια φορά πως εμμένουν «στην απόφαση τους ώστε να απέχουν από το διάλογο με τους κανόνες που βάζει η Κυβέρνηση, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία» ενώ παράλληλα ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Οι φορείς,  θεωρούν ότι το ασφαλιστικό  νομοσχέδιο «είναι φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα και όχι ασφαλιστικού» ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν πως ο διάλογος πρέπει να γίνει «επί τη βάσει ασφαλίστρου και παροχής και ουχί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος».

Οι επιστημονικοί φορείς ζητούν  ο διάλογος να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Είναι έτοιμοι, όταν θα λάβουν συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστικές μελέτες από το υπουργείο, να καταθέσουν συγκεκριμένες και ποσοτικοποιημένες προτάσεις, όπως επίσης ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση των επιστημονικών φορέων -ελευθέρων επαγγελματιών υπογράφουν: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος & Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος και Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Παράλληλα, πανελλαδικά οι συμβολαιογράφοι της χώρας συνεχίζουν την αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους. Συγκεκριμένα, πανελλαδικά θα απέχουν από αύριο Τρίτη, 9.2.2016 έως και την ερχόμενη Πέμπτη, 11.2.2016.

Σχετική απόφαση για την συνέχιση των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων κατά του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, «το οποίο έχει φορολογικό και όχι ασφαλιστικό χαρακτήρα» έλαβε η συντονιστική επιτροπή  των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Κατά συνέπεια, λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες για μεθαύριο, Τετάρτη, 10.2.2016 πλειστηριασμοί.