Skip to main content

Κλείδωσε την πρωτιά στα play-off και... περιμένει ο ΠΑΟΚ (video)

Με σκόρερ τους Ουάρντα, Σάκχοφ και Τζάλμα ο «Δικέφαλος» κλείδωσε την πρωτιά για τα play-off και κρατά ζωντανές τις ελπίδες τίτλου λόγω... Ολυμπιακού

Τη νίκη με 1-3 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ εναντίον του Πλατανιά στην Κρήτη.

Μετά από αυτή τη νίκη, οι «ασπρόμαυροι» εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση (58 βαθμούς έναντι 54 του 3ου Παναθηναϊκού) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θα μπουν ως πρώτοι στα play-off της Super League.

Μάλιστα κρατούν ζωντανές τις ελπίδες τους και για την κατάκτηση του τίτλου περιμένοντας την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό, η οποία εφόσον είναι αφαίρεση έξι βαθμών εις βάρος των «ερυθρολεύκων», ο ΠΑΟΚ με νίκη κόντρα στην Κέρκυρα την τελευταία αγωνιστική στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος.

Πρώτο γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ για τον Άμρ Ουάρντα ενώ για 1η φορά μετά της 17 Δεκέμβρη και την ευρεία νίκη με 0-5 εναντίον της Κέρκυρας κατάφερε να σκοράρει ο Τζάλμα Κάμπος.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος» πέταξε από νωρίς και κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της νίκης.

Στο ο Κίτσιου έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και πάσαρε στον Ουάρντα με τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό να πλασάρει εύστοχα για το 0-1.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενουμένων ήρθε και το 2ο γκολ όταν στοο Κάμπος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κάργα κλέβοντας τη μπάλα και νίκησε τον Κοκκαλά για το 0-2.

Οι Χανιώτες απείλησαν στο 55΄όταν ο Γιακουμάκης έπιασε γυριστό σουτ αλλά ο Γλύκος ήταν σε σωστή θέση διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 63΄ήρθε η στιγμή για τον ΠΑΟΚ ώστε να σκοράρει ξανά και μετά από ωραία ενέργεια του Ουάρντα, η μπάλα έφτασε στον Σάκχοφ που πλάσαρε για το 0-3.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν όταν στο 78΄ο Μουνάφο γύρισε τη μπάλα εντός περιοχής στον αμαρκάριστο Μενδρινό και αυτός νίκησε τον Γλύκο για το τελικό 1-3.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας, Στάθης (77’  Αποστολόπουλος), Μουνάφο, Μαραγκός (21’ λ.τ. Μενδρινός), Γιορέντε (81’ Παπανικολάου), Ντεβέσα, Γιακουμάκης, Σίγκνιεβιτς.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κίτσιου, Τσίμιροτ, Σάκχοβ (71’ Κάτσε), Μπίσεσβαρ (57’ Μαλεζάς), Ουάρντα, Κάμπος, Αθανασιάδης (66’ Πρίγιοβιτς).