Skip to main content

«Κλειδιά Ελευθερίας»: Ένα βιβλίο κρατουμένων μαθητών

Το βιβλίο περιέχει διηγήματα και ποιήματα που γράφτηκαν από τους κρατούμενους μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο των μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής

Το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκη που στεγάζεται στις φυλακές Διαβατών παρουσιάζει το βιβλίο «Κλειδιά Ελευθερίας» την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, 07:00 μ.μ.,  στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης (ισόγειο) του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Το βιβλίο περιέχει διηγήματα και ποιήματα που γράφτηκαν από τους κρατούμενους μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο των μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής που έγιναν κατά τη σχολική χρονιά 2014-15 σε συνεργασία με το ΜΠΣ «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Φοιτητές, απόφοιτοι και συνεργάτες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αφιλοκερδώς συνεργάστηκαν με τους μαθητές και το προσωπικό του 3ου Σ.Δ.Ε. για την πραγματοποίηση μαθημάτων βασισμένων στις αρχές, τις απαιτήσεις και τις προτάσεις του χώρου της Δημιουργικής Γραφής, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον όπου οι μαθητές εξωτερίκευσαν τις πιο δημιουργικές τους δυνάμεις συγγράφοντας ποίηση, διήγημα, στίχους κ. Ά

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης αποσπάσματα θα διαβάσουν μαθητές/τριες του σχολείου, ο συγγραφέας Αστέρης Μαυρουδής και οι Ειρήνη Καζάκου και Αντρέας Κουτσουρέλης, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ.

Την δράση συντονίζουν ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της Εκπαιδευτικής Δράσης Μαυρουδής Αστέρης – συγγραφέας, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος – ποιητής και εκ μέρους των Εκπαιδευτικών και των Eκπαιδευομένων του 3ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης ο Θεόδωρος Καραγιαννίδης  Διευθυντής του Σχολείου.