Skip to main content

Κλειστός ο Προμαχώνας και για τα ΙΧ επιβατικά οχήματα

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι αγρότες που μετέχουν στο μπλόκο του Προμαχώνα αποφάσισαν τη διακοπή της κυκλοφορίας και των ΙΧ επιβατικών οχημάτων και λεωφορείων από και προς τη
Τη διακοπή της κυκλοφορίας και των ΙΧ επιβατικών οχημάτων και λεωφορείων από και προς τη Βουλγαρία, αποφάσισαν το μεσημέρι, μετά από σύσκεψη, οι αγρότες που μετέχουν στο μπλόκο του Προμαχώνα. Ο συνοριακός σταθμός παραμένει κλειστός για τα φορτηγά από το απόγευμα της Κυριακής.

Eξάλλου, κλειστή από το μεσημέρι είναι και η παλιά εθνική οδός Σερρών - Καβάλας στη γέφυρα του Στρυμόνα, δίπλα στο «Λιοντάρι της Αμφίπολης». Οι αγρότες θα ανοίξουν το μπλόκο στην περιοχή, αργά το απόγευμα. Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός στα Κερδύλλια.

Πάντως, ανοιχτή παραμένει σήμερα, η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες παραμένουν, όμως, στον κόμβο του Στρυμονικού με τα τρακτέρ τους.

Με αποκλεισμούς τελωνείων και οδικών κόμβων στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Κλειστή παραμένει και η Εγνατία Οδός, στα Κερδύλια Σερρών και στη Χρυσούπολη Καβάλας, ενώ λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ελαιοπαραγωγοί από τη Χαλκιδική διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και στο δρόμο Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας.

Μετά τη 1 το μεσημέρι έκλεισε, επίσης, και ο κόμβος στα «Πράσινα Φανάρια» Θεσσαλονίκης, ενώ σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας παραμένουν συγκεντρωμένα τρακτέρ, χωρίς να διακόπτουν την κυκλοφορία.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες κρατούν κλειστούς τους κόμβους Νίκαιας και Μικροθηβών, ενώ κλειστός είναι και ο παρακαμπτήριος δρόμος Λάρισας-Αγιάς.