Skip to main content

Κλεινουν εργοστάσια της Fiat

Ο επικεφαλής του ομίλου Fiat, Σέρτζιο Μαρτσιόνε, δήλωσε ότι το κλείσιμο ορισμένων από τα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία είναι αναπόφευκτο, εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης στις πωλήσει
Ο επικεφαλής του ομίλου Fiat, Σέρτζιο Μαρτσιόνε, δήλωσε χθες Παρασκευή ότι το κλείσιμο ορισμένων από τα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία είναι αναπόφευκτο, εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης στις πωλήσεις οχημάτων.

Εκτιμάται ότι ένα από τα εργοστάσια που θα κλείσουν θα είναι αυτό της Σικελίας, παρά την προσφορά από μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης να διατεθούν 400 εκατ. ευρώ για τη «διάσωσή» του και τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Ο Μαρτσιόνε σχεδιάζει να συζητήσει το Δεκέμβριο τα σχέδιά του για την αναδιοργάνωση της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Είπε ότι η Φίατ δε θα χρειαστεί «άλλες συμμαχίες», καθώς η νέα της σχέση με την Chrysler των ΗΠΑ θεωρείται επαρκής.

Ακόμα, είπε ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων για το μήνα Νοέμβριο βρίσκονται στο αναμενόμενο επίπεδο και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του ομίλου το τρέχον έτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ