Skip to main content

Κλειδώνει για Ιταλία η μονομαχία Μασκ-Ζούκερμπεργκ - Σε φόντο με ρωμαϊκό θέμα

Η Ιταλία κλειδώνει ως η χώρα που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, χωρίς όμως να είναι βέβαιο αν θα φιλοξενηθεί στο Κολοσσαίο -αν και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες

Η Ιταλία φαίνεται ότι θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει την πολυαναμενόμενη μονομαχία μεταξύ Έλον Μασκ και Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Γουάιτ αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ανώτερους αξιωματούχους στην Ιταλία σχετικά με το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί ο πολυδιαφημισμένος αγώνας στο αρχαίο αμφιθέατρο της «αιώνιας πόλης».

«Είναι αληθινό, είναι αληθινό, θέλουν να παλέψουν. Μιλούσαμε κυριολεκτικά για το Κολοσσαίο γι' αυτόν τον αγώνα. Θα ήταν ΜΜΑ. Μιλάμε. Δεν επιτρέπονται τα στεροειδή, αυτοί οι τύποι θα ελέγχονται για ναρκωτικά», είπε ο επικεφαλής του UFC.

Για όσους λένε ότι μπορεί το όλο σκηνικό να είναι σκηνοθετημένο, ανέφερε την αφοσίωση του Ζούκερμπεργκ στην προπόνηση ΜΜΑ και το υπόβαθρο του Μασκ στο τζούντο. Με άλλα λόγια, θα υπάρξει κανονικός αγώνας.

Παρόλο που ο CEO του Twitter και ο επικεφαλής της Meta δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει την ημερομηνία του αγώνα, ο White επιθυμεί διακαώς να οργανώσει το θέαμα και πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Στο μεταξύ, για τη μονομαχία του Μασκ με τον Ζούκερμπεργκ μόλις επιβεβαιώθηκαν νέες λεπτομέρειες.

Ο Μασκ έκανε γνωστό πως ήρθε σε επαφή με την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, καθώς και με τον υπουργό Πολιτισμού της χώρας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο. Επίσημα, λοιπόν, υπάρχει πλέον συμφωνία για μια «επική», όπως την χαρακτηρίζει ο μεγιστάνας, τοποθεσία.

Έτσι, λοιπόν, η Ιταλία «κλειδώνει» ως η χώρα που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, χωρίς όμως να είναι βέβαιο αν θα φιλοξενηθεί στο Κολοσσαίο -αν και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Στόχος είναι η εκδήλωση να τιμήσει το παρελθόν και το παρόν της Ιταλίας και για τον λόγο αυτό το σκηνικό ενδέχεται να παραπέμπει σε αρχαία Ρώμη.

Όσον αφορά την ζωντανή μετάδοση, μετά τη δημόσια αντιπαράθεση των δύο ανδρών για το ζήτημα, φαίνεται πως βρέθηκε μέση λύση. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει live stream της αναμέτρησης τόσο στο Twitter όσο και στις πλατφόρμες της Meta, πιθανώς στο Facebook ή και στο Instagram.

Πάντως, σύμφωνα με τον Μασκ, το UFC τελικά δεν θα αναλάβει τη διοργάνωση.

Πλέον, το μεγάλο ερώτημα που ζητά απάντηση, έχει να κάνει με την ημερομηνία της μονομαχίας. Παρά το γεγονός ότι ο Μασκ είναι γενικά λαλίστατος, δεν έχει αποκαλύψει τίποτα σχετικό. Ωστόσο, είχε απορρίψει μια ημερομηνία τον Αύγουστο που είχε προτείνει ο Ζούκερμπεργκ, λόγω ενός ζητήματος που έχει με τη μέση και τον λαιμό του.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον Μασκ σχετικά με τη διοργάνωση μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης με «ρωμαϊκό θέμα», επιβεβαιώνοντας όσα είχε κάνει δημόσια γνωστά ο επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX.

 

Ωστόσο, ο Ιταλός υπουργός περιέπλεξε τα πράγματα, αντί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Όπως ανέφερε, η εκδήλωση δεν πρόκειται να γίνει στη Ρώμη και δεν διευκρίνισε τι μορφή θα έχει ή το πότε θα διοργανωθεί (κάτι για το οποίο δεν έχει μιλήσει κανείς ακόμη).

«Δεν θα γίνει στη Ρώμη. Το σημαντικότερο είναι ότι ένα μεγάλο ποσό, πολλά εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται ότι θα δοθούν ως δωρεά σε δύο ιταλικά παιδιατρικά νοσοκομεία ώστε να ενισχυθούν οι εγκαταστάσεις τους και η επιστημονική έρευνα γύρω από την καταπολέμηση παιδικών ασθενειών. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία να προβάλουμε διεθνώς την ιστορία μας και την αρχαιολογική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά μας», σημείωσε ο Σαντζουλιάνο, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.