Skip to main content

ΚΚΕ: Το πιο «γρήγορο πιστόλι» του κεφαλαίου και της ΕΕ η κυβέρνηση

Οι εργαζόμενοι απαντούν δίνοντας τη μάχη για την απεργία στις 14 του Δεκέμβρη, αναφέρει η ανακοίνωση, σχολιάζοντας το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται το πιο «γρήγορο πιστόλι» του κεφαλαίου και της ΕΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας.

Και προσθέτει: «Γι' αυτό συμφώνησε άρον άρον τις νέες ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την επέκταση των πλειστηριασμών, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, το τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα, χώρια τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και ξεκινούν από την αρχή του χρόνου. Όλα τ' άλλα, που λέγονται και γράφονται, για την προστασία των εργαζομένων είναι "στάχτη στα μάτια", για να δικαιολογηθεί η νέα σφαγή».

«Οι εργαζόμενοι απαντούν δίνοντας τη μάχη για την απεργία στις 14 του Δεκέμβρη, γιατί ό,τι συμφέρει τον λαό μπορεί να γίνει πράξη με την οργάνωση της πάλης και το δικό του σχέδιο, για να μην πληρώσει τα σπασμένα, για να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αναγκών του», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.