Skip to main content

ΚΚΕ: Συλλαλητήριο για την επέμβαση στη Συρία την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Το συλλαλητήριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος θα διοργανωθεί την Τρίτη, 17 Απριλίου, στις 19:30 στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Συλλαλητήριο ενάντια στην προσχηματική, όπως την χαρακτηρίζει, επέμβαση ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία διοργανώνει την Τρίτη, 19 Απριλίου, στις 19:30 στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η παρέμβαση των τριών κρατών βάζει βόμβα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και συμπληρώνει πως «η επίθεση αυτή βασίστηκε όπως και στο πρόσφατο παρελθόν σε διάφορα προσχήματα που δε μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες. Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανηλεής και χωρίς τέλος ανταγωνισμός των μακελάρηδων των λαών για τον έλεγχο ενεργειακών κόμβων, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς».

Σε ό,τι αφορά τη μη συμμετοχή της Ελλάδας, το ΚΚΕ επισημαίνει πως «είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δε συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα όταν η Κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ».

«Όταν συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο στηριζόμενη στην ανοχή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Η στάση των Ελληνικών Κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας που σαν κοράκια περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών», συμπληρώνει το ΚΚΕ.

Τέλος, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους» ενώ ζητά να κλείσει η βάση της Σούδας, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από τις εκτός συνόρων αποστολές τους και να «αποδεσμευτεί η χώρα μας από ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση».