Skip to main content

ΚΚΕ: Πιθανό σχέδιο εμπρησμών αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης

Ζητά από την κυβέρνηση τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά η μεγάλη πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική και σε άλλες περιοχές.

Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζει το ΚΚΕ για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Σε ανακοίνωσή του, ζητεί από την κυβέρνηση τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά η μεγάλη πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική και οι πυρκαγιές σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, στον οποίο έθεσε το θέμα.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η ύπαρξη πιθανού σχεδίου εμπρησμών πάνω και στην εμπορευματοποίηση της γης, όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία «ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συντηρεί και ενισχύει την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης».

«Κατά συνέπεια», καταλήγει, «ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη ΝΔ πάνω στα καμένα, δε μπορεί να κρύψει την ενοχή τους για την "εμπρηστική" τους πολιτική.

Στην περιοχή του Βαρνάβα μετέβη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Γιάννη Γκιόκα.