Skip to main content

ΚΚΕ: Νέα σκληρά μετρά μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης

«Νέα μέτρα, κυρίως όσον αφορά τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα», αναφέρει ουπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

Στην εκτίμηση ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα φέρει νέα σκληρά μετρά σε βάρος συνολικά του λαού, προέβη σήμερα ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας κατά την συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Ο καθένας καταλαβαίνει και η επιστολή Τσακαλώτου επιβεβαίωσε την προσπάθεια εξαπάτησης που έκανε η κυβέρνηση, με αφορμή το έκτακτο βοήθημα και κυρίως να χρησιμοποιήσει αυτό το έκτακτο βοήθημα ως το άλλοθι για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται το επόμενο διάστημα και από 1/1/2017, όχι μόνο σε βάρος των συνταξιούχων, αλλά σε βάρος συνολικά του λαού» δήλωσε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

«Η κυβέρνηση έδωσε ένα έκτακτο βοήθημα, το οποίο αρχικά το παρουσίασε ως 13η σύνταξη. Μάλιστα ο κ. Φλαμπουράρης το επανέφερε, το ξαναείπε, θυμήθηκε και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ένα έκτακτο βοήθημα για να χρυσώσει το χάπι σε συνταξιούχους, οι οποίοι θα υποστούν νέες περικοπές μόνιμες, κι όχι εφάπαξ σε συντάξεις και σε ΕΚΑΣ», ανέφερε ο κ. Γκιόκας, σχολιάζοντας την παροχή του έκτακτου βοηθήματος.

Ο κ. Γκιόκας σημείωσε ότι το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της καταβολής του βοηθήματος, τονίζοντας ότι ταυτόχρονα το κόμμα επεσήμανε αυτό το έκτακτο βοήθημα «βγαίνει από τα ματωμένα πλεονάσματα, τα οποία πληρώνει όλος ο λαός, με τις περικοπές, με τις μειώσεις, με τη φοροληστεία, η οποία από τον επόμενο χρόνο θα γίνει μεγαλύτερη».

Επίσης, έκανε λόγο για τεχνητή αντιπαράθεση που έστησε η κυβέρνηση, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως κοινωνικά ευαίσθητη, εν αντιθέσει με τους ακραίους δανειστές ή με τα άλλα κόμματα, «κρύβοντας, όμως, ότι με αυτές τις δυνάμεις η κυβέρνηση έχει συντάξει το τρίτο μνημόνιο, με αυτά τα κόμματα η κυβέρνηση έχει ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και φυσικά με αυτά τα κόμματα συμμερίζεται τους ίδιους στόχους, την ίδια στρατηγική, το γρήγορο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και πάει λέγοντας».

Όπως υπογράμμισε, κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σημαίνει «νέα μέτρα, κυρίως όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και μάλιστα προβλέπει και τις νέες συμφωνίες, από ό,τι φαίνεται συμφωνίες για μετά το 2018».

«Άρα, κατά τη γνώμη μας, το βασικό ζήτημα είναι ο λαός να οργανώσει την πάλη του, να οργανώσει τον αγώνα του γι' αυτά που έρχονται και κυρίως να στοχεύσει στον βασικό αντίπαλο, που είναι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τον υπηρετούν, ο οποίος, προκειμένου να ανακάμψει, πρέπει να οδηγήσει τον λαό σε χρεοκοπία», κατέληξε ο κ. Γκιόκας.