Skip to main content

KKE κατά αστυνομίας για τη δικογραφία για αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση

Φαίνεται ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει, φέρνει ήδη αποτελέσματα, αναφέρει το ΚΚΕ.

Επίθεση κατά της Ελληνικής Αστυνομίας εξαπολύει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την υποβολή δικογραφίας σε βάρος στελεχών του για την παρεμπόδιση διέλευσης ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής φάλαγγας στη Κοζάνη.

Αναλυτικά

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την προκλητική και απαράδεκτη κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας να υποβάλλει δικογραφία στην εισαγγελία σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Σάκης Βαρδαλής και ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, για τη συμμετοχή σε αντιΝΑΤΟϊκή κινητοποίηση στην Κοζάνη τον Ιούνη του 2017.

Το "παράνομο" για το οποίο διώκονται τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ είναι ο καθ’ όλα δίκαιος αγώνας ώστε να μην γίνεται η Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΚΚΕ διώκονται επειδή πρωτοστάτησαν στο να μπει φραγμός στη διέλευση μέσω Ελλάδας ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής φάλαγγας από την Αλβανία προς τη Ρουμανία για τη συμμετοχή στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση NobleJump. Η κυβέρνηση, με το κλίμα νομιμοφροσύνης προς το ΝΑΤΟ που καλλιεργεί, έχει μεγάλες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Φαίνεται ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει, φέρνει ήδη αποτελέσματα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και να αντιπαλέψουν την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.