Skip to main content

ΚΚΕ για την πρόταση μομφής του Ανδρουλάκη: Δεν έχει κανέναν ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο

«Αν γίνει πράξη η σκέψη του Νίκου Ανδρουλάκη θα τη στηρίξουμε με το δικό μας σκεπτικό»

Για την πρόταση μομφής που ετοιμάζεται να κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τα Τέμπη, τοποθετήθηκε σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό κόμμα τονίζει πως δεν αναγνωρίζει στον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ «κανένα ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο», κατηγορώντας το πως «όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο λίγοι την πολιτική της κυβέρνησης».

Παρ’ όλα αυτά, σχολιάζουν πως αν γίνει πράξη η σκέψη του Νίκου Ανδρουλάκη «θα την στηρίξουμε με το δικό μας σκεπτικό».

«Δεν αναγνωρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Ανδρουλάκη κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς είναι εκείνο το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο λίγοι την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε κρίσιμα ζητήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Ενώ και στα ζητήματα που εμφανίζεται να διαφωνεί, π.χ. νόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, υιοθετεί τη βασική στρατηγική γραμμή της ΝΔ, όπως είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 κι ο εξωραϊσμός της ΕΕ. Ακόμη και για το έγκλημα των Τεμπών η πρότασή του αφορούσε μόνο στη διερεύνηση αδικημάτων που σχετίζονται με την οικονομική ζημία της ΕΕ. Προφανώς τώρα και κάτω από την επίδραση των δημοσκοπήσεων, αναζητά διέξοδο στα πολιτικά του αδιέξοδα».

Καταλήγοντας, σημειώνουν: «Φυσικά, εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, το ΚΚΕ θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό, όπως κάνει πάντα. 

Άλλωστε, το ΚΚΕ  εκφράζει την μομφή του απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ καθημερινά, με την πρωτοπόρα συμβολή του στους εργατικούς, λαϊκούς και νεανικούς αγώνες που έχουν στριμώξει την κυβέρνηση και στους οποίους το ΠΑΣΟΚ ήταν, όχι μόνο προκλητικά απόν, αλλά και τις περισσότερες φορές απέναντι».