Skip to main content

ΚΚΕ για νέο Λύκειο: Η κοροϊδία της κυβέρνησης πάει σύννεφο

Η ουσία είναι ότι το Λύκειο που οραματίζεται η κυβέρνηση θα είναι ακόμα πιο ταξικό, ένα Λύκειο-φροντιστήριο και με τη «βούλα», λέει το ΚΚΕ.

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο Λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εξαπολύει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας μάλιστα πως η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η ουσία είναι ότι το Λύκειο που οραματίζεται η κυβέρνηση θα είναι ακόμα πιο ταξικό, ένα Λύκειο-φροντιστήριο και με τη «βούλα», όπου θα γενικευτεί ένας ατελείωτος εξεταστικός μαραθώνιος και η όποια γενική μόρφωση θα σταματάει στην Α Λυκείου. Ακόμη και η μείωση των μαθημάτων, όπως σημειώνει, δεν έχει στόχο την ελάφρυνση των μαθητών, αλλά την ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή σε ένα υποβαθμισμένο σχολείο – φροντιστήριο. Επιπλέον, οι περικοπές μαθημάτων ανοίγουν το δρόμο για νέο “εξορθολογισμό” δαπανών, όπως προβλέπει το Μνημόνιο και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, για συμπτύξεις μαθημάτων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, προσθέτει.

Επισημαίνει ακόμη πως σε ό,τι αφορά την «πάταξη της παραπαιδείας» και «τα χρήματα που δαπανά η - ρημαγμένη από τα απανωτά μνημόνια- λαϊκή οικογένεια για φροντιστήρια, το ενδιαφέρον είναι εντελώς υποκριτικό όταν χρόνια τώρα, με ευθύνη τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δε λειτουργούν η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο δημόσιο Γυμνάσιο και Λύκειο».

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς να μην πιστέψουν ούτε λέξη από την προπαγάνδα της κυβέρνησης, να απορρίψουν τους σχεδιασμούς της και να βρεθούν σε θέση μάχης παλεύοντας για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας, ένα σχολείο ενιαίο, δωδεκάχρονο που θα δίνει τη σύγχρονη μόρφωση σε όλους και όχι σε λίγους, καταλήγει.