Skip to main content

Κυβερνητική πηγή: Αισιοδοξία για τεχνική συμφωνία έως τις 7 Απριλίου

Ανέφερε επίσης ότι στα εργασιακά απομένει ανοικτό ένα πολύ μικρό θέμα, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει για το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί το αφορολόγητο

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως τη μεθεπόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου και το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι δεν είναι κρίσιμο το Euro Working Group της 30ης Μαρτίου.

Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ, δήλωσε, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ότι με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (MOU) θα «κουμπώσει» χρονικά το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί με το ΔΝΤ (MEFP) (σ.σ. με βάση τη συγκεκριμένη δήλωση, και το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018, ενώ κατ' επέκταση φαίνεται ότι μειώνεται και το ποσό της χρηματοδότησης από το Ταμείο).

Ο ίδιος παράγοντας, ανέφερε επίσης ότι «το MEFP είναι πιο εύκολο, δεν έχει τόσα πολλά θέματα, το ΔΝΤ δεν είναι "control freaks" όπως οι Ευρωπαίοι που βάζουν τόσα πολλά θέματα».

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι στα εργασιακά απομένει ανοικτό ένα πολύ μικρό θέμα, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει για το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί το αφορολόγητο.

Σημειώνεται ότι για να υπάρξει staff level agreement πρέπει να έρθουν εκ νέου στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.