Skip to main content

Κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό Τσίπρα θέλει ο Μπουτάρης

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Υπερ μιας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας αλλά με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.  

Αυτό τόνισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.  

«Πιστεύω ότι είτε ο Τσίπρας βγει, είτε ο Μειμαράκης, πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση με κορμό αυτά τα δύο κόμματα. Η ουσία είναι ότι πιστεύω βαθύτατα ότι πρέπει να μπούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τον κύριο λόγο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.  

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία, γιατί, όπως εξήγησε, βγήκε τον Ιανουάριο και μετά υπήρξε το δημοψήφισμα και τώρα τις εκλογές, τα οποία χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό» για να καθαρίσει η εικόνα. Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας «οφείλει να συνεχίσει τη στροφή και να τον στηρίξουν και τα υπόλοιπα κόμματα για να τα βγάλει πέρα».

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπει στην αντιπολίτευση, σκεφτείτε τι θα γίνει με τις αντιδράσεις στους εφαρμοστικούς νόμους» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.  

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης σχολίασε: : «Άκουσα την ευχή του δημάρχου να συνεχίσει ο πρώην πρωθυπουργός ότι άφησε στη μέση. Να συνεχίσει τι; Τα capital controls, τις επιχειρήσεις που κλείνουν, το μεταναστευτικό;» διερωτήθηκε ο κ. Καλαφάτης.