Skip to main content

Κυβέρνηση: Πολύ πιθανό να κλείσει η αξιολόγηση έως τις 20 Φεβρουαρίου

Παράλογες και εμμονικές οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εφόσον τις επόμενες ημέρες όλες οι πλευρές επιδείξουν εποικοδομητική στάση, είναι παρά πολύ πιθανό η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει ώς το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, μάλιστα, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τζανακόπουλος, ερωτηθείς αν μπορεί να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα λιτότητας μέσω της μείωσης του αφορολόγητου και των συντάξεων, απάντησε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για μια συμφωνία που δεν θα φέρνει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

Επανέλαβε ότι το ΔΝΤ έχει παράλογες και εμμονικές απαιτήσεις, οι οποίες δεν βασίζονται στη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα. «Αναμένουμε και από το ΔΝΤ και από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ότι θα προχωρήσουν σε ρεαλιστικότερες προτάσεις στο μέλλον, που θα λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα» σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον όσων «τροφοδοτούν την κινδυνολογία» λέγοντας ότι δεν εξυπηρετούν την ελληνική πλευρά.

Ειδικότερα αναφέρεθηκε στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, λέγοντας ότι αντί να υπερασπιστεί τις ελληνικές θέσεις υιοθέτησε τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. «Σχεδόν ζήτησε από το Βερολίνο να μην κλείσει η αξιολόγηση» είπε και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εμπλέκει ένα ξένο κράτος, τη Γερμανία, στις ελληνικές υποθέσεις.