Skip to main content

Κυβέρνηση για προσφυγικό: Υπάρχουν κενά αλλά παλεύουμε

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και κυρίως στην Ειδομένη.

Μήνυμα ότι σύντομα η εικόνα του προσφυγικού/μεταναστευτικού στην Ελλάδα θα έχει αλλάξει ριζικά, στέλνει η κυβέρνηση η οποία παραδέχεται ωστόσο, ότι υπάρχουν κενά.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, «η κυβέρνηση παλεύει με όλες της τις δυνάμεις, σε πολλά ταυτόχρονα μέτωπα, από την Ειδομένη μέχρι τα νησιά».

«Παρά τις σημαντικές δυσκολίες και ποικίλες αντιξοότητες τις οποίες η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει, έχει παράξει και καθημερινά εξακολουθεί να παράγει αποτελέσματα και, μάλιστα, με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από ότι προέβλεπαν ή ανέμεναν καλόπιστοι και κακόπιστοι, μέσα και έξω από τη χώρα» τονίζει το υπουργείο.

«Οντως υπάρχουν ακόμα κενά, όμως η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι τεράστια και, πολύ σύντομα, η εικόνα του προσφυγικού/μεταναστευτικού στην Ελλάδα θα έχει αλλάξει ριζικά» καταλήγει.