Skip to main content

«Κιτρινόμαυρο» το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, 1-0 η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό (vid)

Ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης στο ΟΑΚΑ: Ένταση από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό, κόκκινη κάρτα -ξανά- για τον Μποτία

Το τυχερό γκολ του Αϊντάρεβιτς στο 34' έκρινε το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League με την ΑΕΚ να επικρατεί με 1-0 του Ολυμπιακού.

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το σημερινό στο ΟΑΚΑ. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό υπήρχε μεγάλη ένταση και πάθος από τους παίκτες και των δύο ομάδων, τα μαρκαρίσματα πολλές φορές αρκετά σκληρά, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να τελειώσει το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Μποτία στο 75΄ (είχε αποβληθεί ξανά στο ίδιο γήπεδο την περασμένη σεζόν).

Μπορεί η διαφορά των δύο μονομάχων να ήταν μεγάλη πριν την έναρξη του ματς (51 έναντι 30), ωστόσο και ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν ήρθε στο Μαρούσι για να χάσει. Το ίδιο και η Ένωση, που προερχόταν από τη «γκέλα» στο Καυτανζόγλειο και «καιγόταν» για το «τρίποντο», προκειμένου να μείνει «ζωντανή» στη μάχη για τα play off.

Το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Εάν εξαιρέσει κανείς το τετ-α-τετ του Αραούχο στο πρώτο ημίχρονο με τον Λεάλι (αστόχησε ο Αργεντινός) από κει και πέρα άλλη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι δεν υπήρξε.

Το ματς κρίθηκε στο 34΄. Η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Αϊντάρεβιτς το εκτέλεσε και ο Ντα Κόστα που σηκώθηκε στο τείχος άλλαξε με κεφαλιά την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Λεάλι (1-0).

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν στο β΄ μέρος να πιέσουν για την ισοφάριση και στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης έβαλαν κάτω τη μπάλα και προσπάθησαν να «τρυπήσουν» από τα πλάγια την άμυνα της ΑΕΚ. Δε βρήκαν ανοιχτούς διαδρόμους και μετά τη μία ώρα παιχνιδιού η Ένωση ισορρόπησε το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε.

Η αποβολή του Μποτία στο 75΄ (σωστή η απόφαση του Μάνταλου) έγειρε την πλάστιγγα του αγώνα προς τη μεριά της ΑΕΚ. Με σωστή διαχείριση οι παίκτες του Χιμένεθ έφτασαν στη μεγάλη νίκη και ταυτόχρονα υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» στην δεύτερη εφετινή τους ήττα στη Super League, και αυτή εκτός έδρας (πρώτη στη Λάρισα).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (84΄ Βινίσιους), Μπακασέτας (66΄ Χριστοδουλόπουλος), Πατίτο (55΄ λ.τρ. Γιόχανσον), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο):
Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (63΄ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (77΄ Ρέτσος), Σεμπά, Ελιουνούσι (73΄ Μανθάτης), Ιντέγε.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης, ΕΔΩ.