Skip to main content

Κοίταξε στα μάτια τη Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός, 0-0 στο Φάληρο (video)

Οι «ερυθρόλευκοι» άντεξαν στην πίεση των «Μπλαουγκράνα»,κέρδισαν τον πρώτο τους βαθμό και θα πάνε στη Λισαβόνα να παίξουν τα ρέστα τους για το Europa

Τον πρώτο του βαθμό στο Champions League κατάφερε να κατακτήσει ο Ολυμπιακός μένοντας στο ισόπαλο 0-0 εναντίον της Μπαρτσελόνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αντέξουν την πίεση που δέχθηκαν από τους αστέρες των «Μπλαουγκράνα» κρατώντας το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε για πρώτη φορά στο μηδέν επιθετικά σε αγώνα της φάσης των ομίλων από το 2012 και την αναμέτρηση εναντίον της Μπενφίκα στο «Camp Nou».

Σημειώνεται πως οι περίπου 33.000 φίλαθλοι των πρωταθλητών Ελλάδος δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο αποθεώνοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε που στην επιστροφή του επί ελληνικού εδάφους τιμήθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του στον σύλλογο.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Σεμέδο (3΄), Μέσι (20΄, 28΄, 35΄) και Σουάρες (22΄) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Προτό που κατέβασε ρολά. Αντίθετα για τους γηπεδούχους, ο Φορτούνης βρέθηκε μετά από ωραίο συνδυασμό των Φιγκέιρας, Μποτία, Ρομαό και Καρσελά απέναντι από τον Τερ Στέγκεν αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 61΄ο Μέσι δεν κατάφερε να νικήσει ξανά τον Προτό ενώ στο 80΄η προσπάθεια του Σουάρες κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βέλγου τερματοφύλακα.

Πλέον οι παίκτες του Τάκη Λεμονή θα πάνε στη Λισαβόνα ώστε την Τετάρτη 22 Νοέμβρη να δώσουν τα ρέστα τους κόντρα στη Σπόρτινγκ ώστε να διεκδικήσουν τη νίκη που θα τους επαναφέρει στο κόλπο της 3ης θέσης που δίνει το εισιτήριο για τη συνέχεια στη φάση των «32» του Europa League.

Ολυμπιακός (Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οτζίτζα (75' Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (79' Πάρντο), Φορτούνης (84' Τζούρτζεβιτς).

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (62' Ράκιτιτς), Σουάρεθ (75' Γκόμες), Μέσι, Σουάρες, Ρομπέρτο (45+1' Ντεουλοφέου).

Βαθμολογία

1) Μπαρτσελόνα 10

2) Γιουβέντους 7

3) Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4

4) Ολυμπιακός 1

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών

5η αγωνιστική (22/11)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Ολυμπιακός

Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα

6η αγωνιστική (5/12)

Ολυμπιακός - Γιουβέντους

Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας