Skip to main content

ΚΥΣΟΙΠ: Ολοκληρώθηκαν 9 στις 10 δράσεις - Τα εκκρεμή ζητήματα

Στο 90% ο βαθμός υλοποίησης των δράσεων έως τα μέσα Οκτωβρίου. Ποια θέματα παραμένουν ανοιχτά, τι γίνεται με το ν/σ για τις τράπεζες.

Σε συνολική ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων που περιέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές προχώρησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ο ιδιαίτερα ικανοποιητικός βαθμός ανταπόκρισης των υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αποτέλεσμα ο βαθμός υλοποίησης να προσεγγίζει το 90% των δράσεων που αφορούσαν το χρονικό διάστημα έως και τα μέσα Οκτωβρίου.

Όπως λένε κυβερνητικές πηγές, η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, οφείλεται στην πολυπλοκότητα τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους Θεσμούς. Για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι ίδιες πηγές λένε πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.