Skip to main content

ΚΥΣΟΙΠ: Εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την εφοδιαστική αλυσίδα

Κύριος στόχος του Εθνικού Σχεδίου Δράσης είναι η ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού, αποτελεσματικού και αποδοτικού τομέα logistics

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Ν. Μαυραγάνη, κύριος στόχος του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, με ορίζοντα εφαρμογής την προσεχή 3ετία, είναι η ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού, αποτελεσματικού και αποδοτικού τομέα logistics, ο οποίος θα καθιερώσει την Ελλάδα ως πάροχο σχετικών υπηρεσιών διεθνούς εμβέλειας.

Προς επίτευξη του ανωτέρω στόχου προσδιορίστηκαν 35 δράσεις σε κάθε μία από τις οποίες αναλύεται η τρέχουσα κατάσταση, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τα στάδια εφαρμογής, οι δείκτες αξιολόγησης των αποτελεσμάτων, ο υπεύθυνος και εμπλεκόμενος φορέας, ο προϋπολογισμός, η πηγή χρηματοδότησης και η περίοδος εφαρμογής (έναρξη- λήξη) της δράσης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης του Εθνικού Σχεδίου δράσης, η οποία θα ενημερώνει ανά εξάμηνο το ΚΥΣΟΙΠ, με τη συμμετοχή των υπουργείων: Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Την προεδρία θα έχει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα ενώ θα συμμετέχει και η Γενική Γραμματεία Συντονισμού.