Skip to main content

Κύρτσος: Αποδέχθηκαν αυστηρή οικονομική πολιτικής και μετά το 2018

Θα υπάρξει ένας συμβιβασμός και η κυβέρνηση έχει δεχθεί και τον λεγόμενο κόφτη, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση έχει δεχθεί αυστηροποίηση της οικονομικής πολιτικής για μερικά χρόνια μετά το 2018, ανέφερε ο Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στον realfm 97,8, τονίζοντας ότι το Πάσχα είναι μία καλή ευκαιρία για να ανακοινωθεί η συμφωνία.

Συγκεκριμένα ο κ. Κύρτσος με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και τις προσδοκίες από αυτή τόνισε: «Νομίζω ότι το πλαίσιο έχει συμφωνηθεί, υπάρχει ήδη μία συμφωνία-πλαίσιο. Η κυβέρνηση έχει δεχθεί μια αυστηροποίηση της πολιτικής το 2018, έχει δηλαδή δεχθεί τη συνέχιση της αυστηρής αυτής πολιτικής για μερικά χρόνια, για μετά το 2018».

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι υπάρχει ένα θέμα αν θα είναι 3 αυτά τα χρόνια, 5 ή 7.

«Θα υπάρξει ένας συμβιβασμός και έχει δεχθεί και τον λεγόμενο κόφτη, δηλαδή αν υπάρξει κάποια μεγάλη δημοσιονομική απόκλιση αυτομάτως να περιορίζονται οι δημόσιες δαπάνες και να αυξάνονται οι φόροι. Ποιο είναι το πρόβλημα;».

Και πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση έχει δεχθεί το πλαίσιο, δηλαδή αν θα γίνουν συγκεκριμένα τα μέτρα, οπότε θα αυξηθεί κάπως το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Αυτό είναι το ζήτημα, είναι επικοινωνιακό δεν είναι ουσιαστικό και θεωρώ ότι σε κάποια φάση που θα είναι πιο χαλαρά τα πράγματα για την κυβέρνηση, υποθέτω το Πάσχα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, θα ανακοινωθεί και η συμφωνία».