Skip to main content

Κύρτσος για Σκόπια: Προέχουν οι συζητήσεις για τα αλυτρωτικά στοιχεία

Προέχουν οι συζητήσεις για τα αλυτρωτικά στοιχεία που περιέχονται στο Σύνταγμα και αφορούν και την ταυτότητα αναφέρει ο ευρωβουλευτής.

Στην εκτίμηση ότι στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Σκοπιανού προέχουν οι συζητήσεις για τα αλυτρωτικά στοιχεία που περιέχονται στο Σύνταγμα και αφορούν και την ταυτότητα προχώρησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ. Γιώργος Κύρτσο. 

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ σημειώνει πως «απ' ότι αντιλαμβάνομαι θα είναι μια σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα σ αυτή».

Το μέγα θέμα που αναδεικνύεται στην Ευρώπη ενόψει Brexit και μας αφορά άμεσα είναι ο νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, ο οποίος καλείται να καλύψει αφ' ενός την τρύπα που δημιουργεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αφ' ετέρου ο σχεδιασμός νέων πολιτικών για μια ειρηνική και ανταγωνιστική Ευρώπη, όπως είναι η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της και η ψηφιακή οικονομία. Σ' αυτά, τα οποία συμπυκνώνονται σε ένα μέγεθος της τάξεως των 20 δις ευρώ ετησίως, πρέπει να προσθέσουμε την πολιτική της διεύρυνσης των Δ. Βαλκανίων που προωθούν οι Ευρωπαίοι, χωρίς να είναι διατεθειμένοι «να βάλουν το χέρι στην τσέπη», τονίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Κινούνται μίζερα και τσιγγούνικα, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται», σημειώνει.

Εκφράζει φόβους ότι μια επιθετική φορολογική πολιτική εκ μέρους του ΗΒ, προκειμένου να ανακτήσει τα πλεονεκτήματα που θα χαθούν από το Brexit, θα τραβήξει την ελληνική ναυτιλία από τον Πειραιά στο Λονδίνο, ενώ φοβάται επίσης ότι θα «πέσει μαχαίρι» στις δαπάνες για την ΚΑΠ και το Ταμείο Συνοχής, που αιμοδοτούν την ελληνική οικονομία, ελλείψει δημοσίων επενδύσεων.