Skip to main content

Κυρίζογλου σε Τόσκα: Μας εξαπατήσατε για τα αστυνομικά τμήματα

Στην επιστολή ο δήμαρχος εκφράζει τη θλίψη του για την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος στον Δενδροπόταμο και κάνει λόγο για «εξαπάτηση».

Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Νικόλαο Τόσκα σχετικά με την κατάργηση των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή Δεδροποτάμου απέστειλε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Στην επιστολή ο δήμαρχος εκφράζει τη θλίψη του για την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος και κάνει λόγο για «εξαπάτηση». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Κυρίζογλου, «άλλα συμφωνήσαμε, άλλα μας διαβεβαιώσατε ότι θα πράξετε και άλλα πράξατε…».

Ο κ. Κυρίζογλου τονίζει ότι είναι αδιανόητη η παντελής απουσία της αστυνομίας από την περιοχή, την ώρα που σε μία περιοχή, που παρουσιάζει έξαρση της εγκληματικότητας και μεγάλη διακίνηση, εμπορία και χρήση ναρκωτικών.

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου:

Με έκπληξη και ιδιαίτερη θλίψη, λάβαμε γνώση από το διαδίκτυο την Παρασκευή 10.2.17 του υπ’αριθμ. 7/9.2.17 Προεδρικού Διατάγματος (τεύχος πρώτο, αριθμός φύλλου 14 «Αναδιάταξη-αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας» άρθρα 59 §4δ και §5 και άρθρο 66 §4β) και διαπιστώσαμε ότι μας εξαπατήσατε. Άλλα συμφωνήσαμε, άλλα μας διαβεβαιώσατε ότι θα πράξετε και άλλα πράξατε…

Στη δική μας περίπτωση δεν πρόκειται περί «αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης» αλλά περί κατάργησης των αστυνομικών υπηρεσιών της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης δηλαδή περί κατάργησης των αστυνομικών υπηρεσιών (Α/Τ και Τ.Α.) στο Δενδροπόταμο και άρα μηδενικής αστυνομικής παρουσίας σε μία περιοχή, που λόγω των ιδιαιτεροτήτων της, όπως παρα πολύ καλά σας επισημάναμε και γνωρίζετε, παρουσιάζει έξαρση η εγκληματικότητα και ιδιαίτερα η μεγάλη διακίνηση, εμπορία και χρήση ναρκωτικών.

Οι συντελεστές της αλλαγής του σχεδιασμού τον οποίο μας υποσχεθήκατε (δηλαδή μεταφορά στο κτίριο του Α/Τ Μενεμένης των Τμημάτων Αλλοδαπών και Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης), καλούνται να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους διορθώνοντας το συγκεκριμένο ατόπημα.

Θεωρούμε αδιανόητη την παντελή απουσία της αστυνομίας από την περιοχή. Άλλωστε η μεταφορά των Τμημάτων Αλλοδαπών και Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης στο Δενδροπόταμο της Δ.Κ. Μενεμένης του Δήμου μας είναι από κάθε άποψη ορθή και επιβεβλημένη.

Αλήθεια, γιατί δεν πρέπει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στο «φυσικό του χώρο» δηλαδή στο Δενδροπόταμο, στο κέντρο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών της Β. Ελλάδος;