Skip to main content

Κυρίζογλου: Έχει ξεφύγει ο Μπουτάρης για το Σκοπιανό

Έχει ξεφύγει, δεν ξέρει τι λέει ή προσποιείται να λέει κάποια πράγματα ότι είναι έτσι, ανέφερε για τον Γιάννη Μπουτάρη ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κάλεσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνισε πως «δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον κατηγορεί για πατριδοκάπηλο και εθνικιστή, όπως κάνει ο κ. Μπουτάρης. Δηλαδή, όποιος συμφωνεί με την άποψη σου είναι καλός και όποιος δε συμφωνεί λέει σάχλες, όπως δήλωσε πρόσφατα».

«Έχει ξεφύγει, δεν ξέρει τι λέει ή προσποιείται να λέει κάποια πράγματα ότι είναι έτσι. Τον καλώ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να πιάσει τον σφυγμό της πόλης και των πολιτών και να σεβαστεί και τις δικές τους θέσεις και να μην καθυβρίζει κανέναν. Μπορεί να λέει την άποψη του ελεύθερα αλλά δεν επιτρέπεται να καταφέρεται υβριστικά και απαξιωτικά εναντίον των άλλων», τόνισε.

Ο κ. Κυρίζογλου, ο οποιος παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο, σημείωσε οτι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι εύκολο. Επανέλαβε οτι «δεν επιτρέπεται να δεχθούμε τον όρο Μακεδονία σε όποιαδήποτε ονομασία», ξεκαθαρίζοντας πάντως οτι την εξωτερική πολιτική θα την ασκήσει η κυβέρνηση.

«Εμείς λέμε πως αισθανόμαστε όπως αισθανόταν και οι χιλιάδες του λαού που βγήκαν στο συλλαλητήριο. Η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος πρέπει να πάρουν τα μηνύματα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είδα ανθρώπους, νέους, μεγάλους που ψηφίζουν διάφορα κόμματα».