Skip to main content

Κυρίτσης: Στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης οι πρόσφυγες της Ειδομένης

Επιβεβαίωση του χθεσινού δημοσιεύματος της Voria.gr: Η κυβέρνηση θα νοικιάσει αχρησιμοποίητους χώρους της ΒΙΠΕ για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης

Στεγασμένους χώρους στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο νοικιάζει η κυβέρνηση για να επιταχύνει τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη, όπως είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Γιώργος Κυρίτσης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ της Voria.gr.

«Οι βιομηχανικοί χώροι στην Θεσσαλονίκη έχουν το πλεονέκτημα γιατί έχουν ήδη ύδρευση, ηλεκτροδότηση, αποχέτευση χρειάζεται όμως χρόνος για να είναι έτοιμοι οι χώροι αυτοί. Με τον ίδιο ρυθμό που αδειάζει η Ειδομένη θα είναι έτοιμα και αυτά τα κέντρα φιλοξενίας εκεί», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κυρίτσης σημείωσε, ακόμη, θα συνεχιστεί η διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων στους αλληλέγγυους και ΜΚΟ που ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες, προσθέτοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το Facebook και το Twitter και όσα γράφονται εκεί στα Αραβικά.

Σύμφωνα με τον κ. Kυρίτση, από την Ειδομένη αναχωρούν για τα κέντρα φιλοξενίας περίπου 500 άτομα την ημέρα, ενώ παραμένει ο στόχος να αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Πάσχα.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως αυτός ο στόχος φαίνεται πως θα επιτευχθεί, ενώ αναφέρθηκε και στον Σκαραμαγκά, που όπως είπε λειτουργεί ως «κράχτης» για τους πρόσφυγες, «όχι εσκεμμένα από πλευράς της κυβέρνησης», αλλά επειδή οι συνθήκες εκεί είναι καλύτερες.