Skip to main content

Κυρίτσης: Πολιτικός κληρονόμος των δύο δικτατοριών στην Ελλάδα η ΝΔ

Και οι δύο δικτατορίες έγιναν με την επίκληση του κομμουνιστικού κινδύνου, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον Κώστα Τασούλα.

Ως κληρονόμο της ίδιας πολιτικής δύναμης που επέβαλλε τις δικτατορίες το 1936 και το 1967 χαρακτήρισε την ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τασούλα, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι ο Μπελογιάννης ήθελε να επιβάλλει κομμουνιστική δικτατορία (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

«Ο κ. Τασούλας είπε ότι ήταν κακή και σκληρή η ποινή αλλά ο Μπελογιάννης ήθελε να επιβάλλει κομουνιστική δικτατορία» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Κυρίτσης για να προσθέσει «από όσο θυμάμαι στην χώρα μας υπήρξαν δύο δικτατορίες, το 1936 και το 1967 από την ίδια πολιτική δύναμη, κληρονόμος της οποίας είναι η σημερινή συντηρητική παράταξη. Και οι δύο δικτατορίες έγιναν με την επίκληση του κομμουνιστικού κινδύνου».

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως εκείνη την περίοδο «μέσα σε πέντε μέρες με έκτακτα στρατοδικεία έστηναν τον κόσμο στον τοίχο. Δεν ήταν μόνο ο Μπελογιάννης, 5.000 εκτελέσεις ήταν αυτές. Αυτή την δημοκρατία επικαλούνται οι συνάδελφοι της ΝΔ».