Skip to main content

Κυρίτσης: O ΣΥΡΙΖΑ αδικείται στο άρθρο του Τσίπρα για τον Παπανδρέου

Νομίζω ότι ήταν ένα άρθρο, το οποίο κάνει έναν παραλληλισμό μέσα από τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστάσεις για το άρθρο του πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου έλαβε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: ''Διαφωνώ με το άρθρο του Πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Νομίζω ότι ήταν ένα άρθρο, το οποίο κάνει έναν παραλληλισμό μέσα από τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται''.

Πρόσθεσε δε, ότι ''προσωπικά θα τόνιζα άλλα πράγματα αν έγραφα ένα τέτοιο άρθρο''.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κυρίτσης, ερωτηθείς από τον Τάκη Χατζή, μίλησε για την απόδραση των μεταναστών από την Αμυγδαλέζα: '' Αυτή την στιγμή υπάρχει ο χώρος και η εγκατάσταση με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Παλιότερα, είχαν χαρακτήρα που θύμιζαν περισσότερο φυλακή''.

Σχολιάζοντας το Μεταναστευτικό ζήτημα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ''Πολιτικά αυτή τη στιγμή, έχει βρεθεί η κυβέρνηση αντιμέτωπη με μια κατάσταση που δεν είχε προηγούμενο, τόσο αριθμητικά, όσο και από την στάση της Ευρώπης''.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ''αυτό το γεγονός ότι είχε γίνει αυτή η διαχείριση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε τα λιγότερα αντιπροσφυγικής βίας. Αυτό σημαίνει ότι η προσέγγιση έχει αποδώσει καρπούς. Εχει φανεί και από τους αριθμούς αυτό''.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά στην προηγούμενη κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι ''ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι ''η πολιτική μας είναι να τους κάνετε τη ζωή δύσκολη στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η προηγούμενη πολιτική''.

Σε σχέση με τις εξαγγελίες που θα κάνει ο Πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι ''καλό θα είναι να είναι προσεκτικοί, όποιοι μιλήσουν, για τα πράγματα που μπορούν να δεσμευθούν''.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ''η ένσταση προς την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ότι σε συννενόηση με την Ευρώπη υλοποιούσαν τα μνημόνια ''Λέγανε ''τα μνημόνια είναι ευλογία'', ενώ σε σχόλιο του Τ. Χατζή ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ''πρέπει να δεις τι ελιγμούς μπορείς να κάνεις, τι στρατηγικές μπορείς να ακολουθήσεις και να κρίνεις ό,τι είναι καλύτερο να κάνεις''.