Skip to main content

Κυρίτσης: Γραφικό 100 άτομα να είναι ντυμένα με φουστανέλες

Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια, είναι πάντως μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελπιδοφόρες χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης τις δηλώσεις Ζάεφ μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός «με την έννοια ότι μετά από μια 15ετιας σκληρής ακροδεξιάς στην ΠΓΔΜ είδαμε και μια διάσταση εγκατάλειψης του αλυτρωτισμού».

«Κάθε άγαλμα και το ξήλωμά του είναι μια διαδικασία ζύμωσης της κοινωνίας μιας χώρας. Αυτά τα πράγματα δεν είναι για πλάκα» πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα, ο ίδιος είπε: «Ξέρω ότι η διαπραγμάτευση (σ.σ. για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων) γίνεται πάνω στην εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε το 2007» προσθέτοντας ότι «δεν είναι εύκολες υποθέσεις να προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι 130 χώρες θα τους ξεαναγνωρίσουν και θα αλλάξουν όνομα».

Η εκτίμηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση ήταν ότι «δεν βλέπω να πηγαίνει χειρότερα η διαπραγμάτευση επί Κοτζιά σε σχέση με τα τελευταία 25 χρόνια, εγώ βλέπω να πηγαίνει καλύτερα».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή ο κ. Κυρίτσης αρχικά παρατήρησε ότι «όταν ο λαϊκός παράγων έρχεται στο προσκήνιο οφείλουμε να τον αφουγκραζόμαστε». «Από εκεί και πέρα η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια, είναι πάντως μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχει» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, «τέτοιου είδους αντιδράσεις που βγάζουν έναν εθνικό παλμό που έχει ένα στοιχείο γραφικό δεν δίνει καλή εικόνα της Ελλάδας με 100 ανθρώπους να είναι ντυμένοι αρχαίοι Έλληνες και με φουστανέλες».

Όσον αφορά τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι δεν θα μπλοκάρουν τη λήψη μιας κυβερνητικής απόφασης προσθέτοντας ότι «άπαξ και φτάσει το θέμα στη Βουλή η κυβέρνηση βάζει το θέμα στις πολιτικές δυνάμεις».

«Θα προτιμούσα, πάντως, να είχαμε πιο παραπλήσιες θέσεις. Αλλά έτσι είναι η ζωή, με αυτές τις αντιλήψεις και προκαταλήψεις των μεν και των δε προχωράς» κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.