Skip to main content

Κυρίτσης: Γίνεται διαπραγμάτευση σε εκβιαστικό πλαίσιο

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα από την πλευρά που τα καταλαβαίνει, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

«Τις επόμενες μέρες συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα έχει διαμορφώσει εικόνα των διαπραγματεύσεων» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ερωτηθείς για το ποιες είναι οι αντοχές του κυβερνώντος κόμματος και των βουλευτών στις απαιτήσεις των θεσμών.

«Γίνεται διαπραγμάτευση σε εκβιαστικό πλαίσιο» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην παράταση της αξιολόγησης με το κουαρτέτο.

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν μπορούμε εμείς, να έρθει η ΝΔ να κάνει κάτι καλύτερο, η ΝΔ στα μέτρα είναι στην ίδια λογική και ακόμα μεγαλύτερη» δήλωσε πάντως ο κ. Κυρίτσης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα από την πλευρά που τα καταλαβαίνει».

«Δεν θα ψηφίσουμε μέτρα που δεν ήταν καν στο τραπέζι πριν» σχολίασε από μεριάς του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης.

«Νόμοι που ψηφίζονται στο κοινοβούλιο εφαρμόζονται, εμείς δεν θα καταργήσουμε μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, άλλα πρέπει να ξεχνάμε ποιος έφερε τα μέτρα και δεν πρέπει να ξεχάσει ο λαός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζει μείωση αφορολογήτου και περικοπές» εξήγησε. Ο κ. Κυρανάκης πρόσθεσε ότι η ψήφιση μέτρων δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν κάποιο νόμοι.

«Είτε κλείσει είτε δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση η ζημιά έχει γίνει, έχουν κλείσει επιχειρήσεις, 105.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους το τελευταίο τρίμηνο» ανέφερε ακόμη το στέλεχος της ΝΔ.