Skip to main content

Κυριάκος: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι καπετάνιος της μοίρας του

Πίσω από τον πολιτικό αντίπαλο, που πολλοί προσπάθησαν να σπιλώσουν υπήρχε ένας ζεστός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, ανέφερε για τον πατέρα του.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι καπετάνιος της μοίρας του και αφέντης της ψυχής του, ανέφερε σε κλίμα συγκίνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον επικήδειο λόγο του στην Μητρόπολη Αθηνών, προσθέτοντας ότι η πολιτική του παρακαταθήκη είναι αειθαλής, όπως και ο ίδιος.
 
«Οποιος θα ήθελε να σε γνωρίσει θα έπρεπε να δει που είναι ο τάφος σου. Χρειαζόσουν μόνο τη Μαρίκα σου και τα Λευκά Ορη που περπατούσες με την κατσούνα σου. Ησουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε μέσα από συμπληγάδες. Μιας γενιάς που τίποτα δεν ένιωθε αδύνατο ή ακατόρθωτο. Σήμερα που η Ελλάδα περνά από τους Λαιστρυγόνες και του Κύκλωπες, τα λόγια σου δεν είναι να μας θυμίζουν "αν"», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Ο χρόνος δεν γυρίζει ποτέ πίσω, η ιστορία δεν γράφεται με "αν". Η πολιτική του παρακαταθήκη είναι αειθαλής, όπως και συ. Να λέμε αλήθεια και να μην κολακεύουμε το λαό. Να επιδιώκουμε την ενότητα και όχι το διχασμό. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης. Σε ικανοποιούσε ταυτόχρονα -αλλά δεν σου αρκούσε- που ήσουν μπροστά από την εποχή σου και δικαιώθηκες εν ζωή. Ηξερες ότι το κακό που πάλεψες μια ζωή -ο διχασμός, η μισαλλοδοξία- είναι ζωντανά. Περνά στη δική μας γενιά να αντιμετωπίσουμε το φθόνο, το διχασμό. Θυμίζω τους στίχους του αγαπημένου σου ποιητή του Κωστή Παλαμά: Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες, ό,τι είστε, μην ξεχνάτε, δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, όχι. Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούνε,  θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πίσω από τον πολιτικό αντίπαλο, που πολλοί προσπάθησαν να σπιλώσουν υπήρχε ένας ζεστός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά που άγγιξε πολλούς. Χιλιάδες θα ρίξουν ένα δάκρυ. Σε θυμάμαι μικρό παιδάκι όταν ήμασταν εξόριστοι. Καθώς μεγάλωνα δεν είχες χρόνο να διαθέσεις. Μεγάλωνα έτσι ώστε η σκιά σου να μην είναι πολύ βαριά επάνω μου. Βρήκαμε την ωραία ισορροπία. Έφτιαξες μια μεγάλη οικογένεια. Για όλους ήσουν η κολόνα του σπιτιού, ένας βράχος για τις μικρές και μεγάλες μας ανησυχίες. Μας έδειξες ότι η ζωή είναι ένα βιβλίο».

Μετά την εξόδιο ακολουθία ξεκίνησε η μεταφορά της σορού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από όπου θα μεταφερθεί με C-130 στη Κρήτη για να τελεστεί αύριο η κηδεία του.