Skip to main content

Κύπρος: Στην ορκωμοσία Αναστασιάδη ο Σαββίδης - Ποιο κανάλι διεκδικεί

Αποδέχθηκε πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αγοράς τηλεοπτικού σταθμού που ανήκει στην Κυπριακή Εκκλησία

Στην Κυπριακή Βουλή βρέθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας και ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ως επίσημος προσκεκλημένος στην τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Ο επιχειρηματίας κάθισε δίπλα στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου Κώστα Κληρίδη. Πληροφορίες της διαδικτυακής έκδοσης της Κυπριακής Εφημερίδας «Πολίτης» αναφέρουν ότι ο κ. Σαββίδης βρίσκεται στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αγοράς του τηλεοπτικού σταθμού Tv One (πρώην Mega) που ανήκει στη Κυπριακή Εκκλησία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα συζητήσουν και άλλες πιθανές επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς η Αρχιεπισκοπή της Κύπρου είναι ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες του νησιού.

«Ο μεγαλοεπιχειρηματίας -προσωπικός φίλος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν- Ιβάν Σαββίδης, βρέθηκε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων -δίπλα από τον Μακαριότατο και τον Γενικό Εισαγγελέα- για την τελετή εγκατάστασης του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος επανεξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή που μίλησε στον politis.com.cy, ο κ. Σαββίδης βρίσκεται στην Κύπρο προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β με τον οποίο συζητούν θέμα πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού της Εκκλησίας της Κύπρου, TV One, καθώς και πιθανότητες για άλλες επενδύσεις του επιχειρηματία στο νησί. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι σήμερα ιδιοκτήτης του ελλαδικού καναλιού Epsilon και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.  

Πηγή φωτογραφίας: Politis.com.cy