Skip to main content

Κύπρος: Για αναληθείς ισχυρισμούς παραπονείται ο Ακιντζί

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη κατηγόρησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη για παραβίαση της δέσμευσης των ηγετών των δύο κοινοτήτων

Για αναληθείς ισχυρισμούς και αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του Μουσταφά Ακιντζί κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.
 
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Μπουρτζιού κατηγόρησε τον κ. Χριστοδουλίδη και για παραβίαση της δέσμευσης των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ότι δεν θα προέβαιναν σε δηλώσεις μετά το χθεσινοβραδινό δείπνο.
 
Σε γραπτή δήλωση, ο Μπαρίς Μπουρτζιού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, μοιράστηκαν εκτιμήσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις, καθώς και τις προτάσεις τους, και συμφώνησαν ότι μόνο ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε θα προέβαινε σε δήλωση για τα διαμειφθέντα.
 
Ανέφερε επίσης, ότι στόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η επίτευξη διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα προάγει την ασφάλεια, την ισότητα και την ελευθερία των δύο κοινοτήτων.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί αναχώρησε το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο το απόγευμα θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντώνιο Γκουτέρες.