Skip to main content

Κυπριακό: Τη στήριξη της Βρετανίας ζήτησε ο Αναστασιάδης

Ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι πρόοδος επί του κεφαλαίου της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων θα είναι βασικό στοιχείο για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

Τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ως ενδιαφερόμενου μέρους που θα συμμετάσχει στην επικείμενη Διάσκεψη για την Κύπρο, ζήτησε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στις προσπάθειες για αποτελεσματικό χειρισμό του κεφαλαίου της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης μιλούσε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία, Μάθιου Κιντ με την ευκαιρία των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόοδος επί του κεφαλαίου της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, θα δημιουργήσει σοβαρές προοπτικές για περαιτέρω γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, ώστε να επιτευχθεί όχι μόνο ουσιαστική πρόοδος, αλλά και μια συνολική λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Υπενθύμισε, μάλιστα, τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ότι η πρόοδος επί του κεφαλαίου αυτού, αποτελεί βασικό στοιχείο για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι, θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για να επιτύχει βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα επανενώνει πραγματικά την Κύπρο και το λαό της, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

«Η προσήλωσή μας στο όραμα μιας επανενωμένης Κύπρου είναι σταθερή», είπε ο κ. Αναστασιάδης.