Skip to main content

Κυπριακό: Αν είναι 5μερής η διάσκεψη, πάμε σαν πρόβατα για σφαγή

Το «χοντρό δούλεμα» της Αλβανίδας υπουργού Άμυνας, η σωστή στάση Κοτζιά στο Κυπριακό, και η κριτική για την αλλαγή γλώσσας στη Volkswagen.

Θρασύτητα, υποκρισία και αναπάντητο από εμάς "χοντρό δούλεμα" στη συνέντευξη που έδωσε στο "Έθνος της Κυριακής" η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας, Μιμί Κοντέλι, στο θέμα προστασίας των Μειονοτήτων στην Αλβανία, είπε:

«Πιστέψτε με, υπάρχουν λίγες δημοκρατικές χώρες στον κόσμο με υψηλό επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως η Αλβανία, ξεκινώντας από αυτό που γράφει η νομοθεσία και συνεχίζοντας με ό,τι νιώθουμε στην καθημερινή μας ζωή. Αυτό συμβαίνει με τον σεβασμό των θρησκευτικών πεποιθήσεων, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων. Και μπορώ να σας πω χωρίς υπερβολή ότι σε αυτό το θέμα εμείς οι Αλβανοί είμαστε μοναδικοί. Ο,τιδήποτε άλλο είναι ρητορική».

Τα ίδια λέει και ο Ερντογάν, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι δεν παραδειγματίζεται από την Τουρκία στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μετά από αυτά, γιατί να μη λέει η ελληνική κυβέρνηση ότι έχουμε ανάπτυξη;

Τι σόι διάσκεψη θα γίνει στην Γενεύη, για το Κυπριακό, αφού δεν έχουν καταλήξει ούτε στα διαδικαστικά; Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται η συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάσκεψη της Γενεύης, ενώ ο Αναστασιάδης δήλωσε πως την θεωρεί απαραίτητη (και είναι, αφού θα βρίσκεται και η Ρωσία με την Κίνα εκεί, για να αντισταθούν στα αμερικανοβρετανικά σχέδια τουρκοποίησης του νησιού).

Αλλά ο Ακκιντζί, υποστηρίζει πως η συμφωνία με τον Αναστασιάδη της 1ης Δεκεμβρίου "είναι καθαρή". «Το κείμενο της 1ης Δεκεμβρίου, είναι καθαρό, θα υπάρχουν οι δύο πλευρές, οι εγγυήτριες δυνάμεις και δεν θα υπάρχει κανένας άλλος», είπε. Ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία, επειδή όπως πρόσθεσε «Αυτή που θα υπογράψει θα είναι η νέα ενωμένη ομόσπονδη Κύπρος που θα δημιουργηθεί». Αν είναι πενταμερής η Διάσκεψη και με κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι συνέχισή της, τότε οδηγούμαστε σαν πρόβατα στη σφαγή.

Και τον Αναστασιάδη φαίνεται ότι τον προώθησαν για πρόεδρο, ακριβώς για να υπογράψει. Θα υπογράψει κι ο Τσίπρας; Θα είναι δέκα φορές χειρότερο από το τρίτο Μνημόνιο κι από το καινούργιο που μας φέρνει. Να ελπίσουμε, ότι η παρτίδα μπορεί να σωθεί από τον Κοτζιά, που στο Κυπριακό έχει σωστές θέσεις, αλλά του επιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο εκπρόσωπος της Deutsche Sprache, προστασίας της γερμανικής γλώσσας, όταν πληροφορήθηκε πως η Volkswagen αντικαθιστά την γερμανική με την αγγλική γλώσσα στα έγγραφά της, για καλύτερη συνεννόηση με τις εταιρίες της που έχει στην αλλοδαπή, δήλωσε: «Αισθάνομαι αποτροπιασμό για το πόσο εύκολα οι ελίτ μας εγκαταλείπουν τη δική τους γλώσσα και τον πολιτισμό». Εμείς όμως, ως αρχοντοχωριάτες, νιώθουμε σπουδαίοι όταν απαξιώνουμε τα ελληνικά.

Κι άλλη αλλαγή γλώσσας από τον φιλορώσο Μολδαβό Πρόεδρο, που επανέφερε την μολδαβική ως επίσημη γλώσσα του κράτους, η οποία είχε αντικατασταθεί από την ρουμανική -τον Δεκέμβριο του 2013-, εν όψει των διεργασιών που γίνονταν για ένωση των δύο κρατών. Σε αντίθεση με την ελληνική πολιτεία, που από την εποχή του Ράλλη κάνει ότι μπορεί για να καταργήσει τα ελληνικά (με την Άννα Διαμαντοπούλου να προτείνει ως δεύτερη επίσημη γλώσσα την αγγλική).

 

 

Πηγή φωτογραφίας: AP