Skip to main content

Κυπελλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ, 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (φωτο + video)

Ο Δικέφαλος ξόρκισε την κατάρα του ΟΑΚΑ και διατήρησε τα σκήπτρα του κερδίζοντας μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του δύο σερί σεζόν το τρόπαιο

Την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 0-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη εικόνα στα πρώτα 45΄της αναμέτρησης αλλά και την κατοχή της μπάλας απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν έχει απειλήσει καθόλου πέρα από μια και μοναδική προσπάθεια του Σέρχιο Αραούχο. Highlight της αναμέτρησης μέχρι στιγμής το χαμένο πέναλτι του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ή αλλιώς η απόκρουση του Βασίλη Μπάρκα με το ένα χέρι που ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του τόσο στο 65΄με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αντελίνο Βιεϊρίνια όσο και στο 90΄+ 2΄με το πλασέ του Δημήτρη Πέλκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ τελείωσε την αναμέτρηση με 9 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής των Ζοσέ Μαουρίσιο με απευθείας κόκκινη κάρτα (80΄) για σκληρό μαρκάρισμα στον Σέρχιο Αραούχο και Φερνάντο Βαρέλα με 2η κίτρινη κάρτα (90΄+ 4΄) ενώ αντίστοιχα η ΑΕΚ με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Όγκνιεν Βράνιες με 2η κίτρινη κάρτα (81΄) για διαπληκτισμό με τον Καποβερντιανό στόπερ των «ασπρόμαυρων».

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ (53' Γκάλο), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (73' Γιακουμάκης), Μάνταλος (67' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81' Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Κάμπος (51' Μακ), Μπίσεσβαρ (75' Σάχοφ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.