Skip to main content

Κύπελλο: Για την πρόκριση ο Ηρακλής, για το... θαύμα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν κρατά την τύχη στα χέρια του, καθώς με ισοπαλία στο Ηράκλειο ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ηρακλή μένει εκτός συνέχειας

Πέφτει απόψε η αυλαία της φάσης των ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδος, με τη διεξαγωγή των πέντε τελευταίων συναντήσεων που απέμειναν για να συμπληρωθεί η τελευταία (3η) αγωνιστική.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον 3ο όμιλο, αφού κρίνεται το (πρόωρο;) μέλλον του Παναθηναϊκού στον θεσμό. Οι «πράσινοι» είναι ουραγοί στο γκρουπ με μόλις ένα βαθμό, την ώρα που ο Ηρακλής έχει 4 και οι Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ από 3.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παίζει εκτός έδρας με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και χρειάζεται μόνο νίκη, όχι για να προκριθεί αλλά για να ελπίζει ότι θα περάσει, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν επίσης το κίνητρο της πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός δεν κρατά την τύχη στα χέρια του, καθώς με ισοπαλία στο Ηράκλειο ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ηρακλή μένει εκτός, αφού θα ισοβαθμήσει με τους Κρήτες των οποίων όμως υστερεί στην ισοβαθμία.

Για να προκριθεί, λοιπόν, πρέπει να νικήσει τον Απόλλωνα αλλά και να υπάρξει νικητής, όποιος κι αν είναι αυτός, στον αγώνα ττου Ηρακλείου. Ακόμη και σε αυτό το σενάριο, όμως, υπάρχουν... αστερίσκοι.

Αν επικρατήσει ο ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός θα ισοβαθμήσει με τον Ηρακλή και θα πρέπει να καλύψει χάντικαπ τριών γκολ, αφού το μεταξύ τους παιχνίδι έληξε 0-0 και η πρόκριση θα κριθεί στην καλύτερη επίθεση στον όμιλο.

Από εκεί και ύστερα, ο Πλατανιάς περιμένει να δει τι θα γίνει στον αγώνα της Σπάρτης με τον Ολυμπιακό. Με ήττα ή ισοπαλία των Λακώνων προκρίνεται, με νίκη τους όμως θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία, οπότε θα μετρήσει η διαφορά των γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ως προς τις υπόλοιπες δύο συναντήσεις, αυτές ουσιαστικά αποτελούν αγγαρεία, αφού δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον. Στον αγώνα Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα η ομάδα της Ηπείρου έχει ήδη προκριθεί και οι νησιώτες είναι εκτός, ενώ στο παιχνίδι Πανσερραϊκός-Πανιώνιος αμφότεροι οι σύλλογοι έχουν μείνει εκτός συνέχειας.

Το πρόγραμμα:

15:00 Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα
15:00 Σπάρτη-Ολυμπιακός
17:15 Πανσερραϊκός-Πανιώνιος
19:30 ΟΦΗ-Ηρακλής
19:30 Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός