Skip to main content

Κυοφορούνται αλλαγές προσώπων σε σημαντικά κέντρα εξουσίας

Οι πληροφορίες τα κριτήρια επιλογής των διοικήσεων των συστημικών τραπεζών και οι δύσκολες ισορροπίες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο να αλλάξουν τα κριτήρια επιλογής των επόμενων τραπεζικών διοικήσεων στην Ελλάδα. Την πληροφορία κατέγραψε το σύνολο του ελληνικού Τύπου, τις ημέρες που πέρασαν, ως αποτέλεσμα και της επίσκεψης της κ. Ντανιέλ Νουί (της ΕΚΤ) στην χώρα μας. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η Voria.gr, αυτό ξεκαθαρίστηκε και στη συνάντηση της κ. Νουί με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Διήρκεσε 1,5 ώρα και η μια αναλώθηκε από την πρόεδρο του, Λούκα Κατσέλη στην προσπάθεια να μεταπείσει την κ. Νουί. Η κ. Κατσέλη, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ένα από τα πρώτα θύματα των αλλαγών αυτών, που θα γίνουν από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι έχει θέση υποψηφιότητα ήδη για την θέση της προέδρου του νέου υπερ – ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Όμως αυτές δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές, με σημασία, που κυοφορούνται αυτή τη στιγμή στα κέντρα εξουσίας της χώρας. Για παράδειγμα οι πληροφορίες επιμένουν ότι αποχώρησε και πάλι από το πρωθυπουργικό γραφείο ο άτυπος σύμβουλος επί θεμάτων Τύπου, Θ. Μιχόπουλος. Το ίδιο είχε κάνει και στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (από το υπουργείου ΜΜΕ, όπου είχε τοποθετηθεί), γεγονός που (και) τότε είχε ερμηνευθεί ως απώλεια. Πρόκειται για ικανό στέλεχος της «ομάδας των 53» και άνθρωπο κοντινό του υπουργού Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτου. Και οι σχέσεις του τελευταίου με το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι πλέον και τόσο «ευθείες», όσο στο παρελθόν. Η ατάκα του, πρόσφατα από το βήμα της Βουλής, ότι «αν η διαπραγμάτευση κρατήσει μέχρι το Μάιο ή τον Ιούνιο, τότε καήκαμε» θεωρείται ως μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου και τους σχεδιασμούς του...