Skip to main content

Κοινωνικό μέρισμα: Πάνω από 89.900 αιτήσεις έχουν εγκριθεί

Από χθες άνοιξαν οι αιτήσεις για την καταβολή μερίσματος και θα παραμείνει ανοιχτός, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017.

Περίπου 160.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.koinonikomerisma.gr) για το κοινωνικό μέρισμα έως σήμερα στις 9:30, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 89.900 αιτήσεις, δηλαδή παραπάνω από τις μισές.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας, υπάρχουν αρκετές αιτήσεις οι οποίες παραμένουν στο σύστημα ως μη ολοκληρωμένες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, πιθανότατα, πρόκειται για πολίτες οι οποίοι εισήλθαν στο σύστημα και είδαν ότι δεν δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα ή μπήκαν στο σύστημα, κάτι τους ζητήθηκε και έχουν αφήσει την αίτηση παγωμένη. «Με το που θα έχουν το νέο στοιχείο, ακυρώνουν την παλιά αίτηση, μπαίνουν στην καινούργια, εντός των προθεσμιών και ολοκληρώνεται η διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι, με την είσοδο του ενδιαφερόμενου στο σύστημα, του ζητείται να εισαγάγει ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, από χθες, άνοιξε ο διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή μερίσματος και θα παραμείνει ανοιχτός, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017.

Οι δικαιούχοι, για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο είναι ανάλογο του αριθμού των μελών του νοικοκυριού, του εισοδήματος και των περιουσιακών του στοιχείων, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι για τους δικαιούχους άνω των 70 και αυτούς που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ δεν είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης.