Skip to main content

Κίνητρα για τη χρήση φυσικού αερίου ζητά ο Δανιηλίδης

Νέα επιστολή του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Την αγωνία των ευάλωτων ομάδων, που πλήττονται περισσότερο από τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να περάσουν τον επερχόμενο χειμώνα χωρίς θέρμανση, αναδεικνύει εκ νέου ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επαναφέροντας την πρότασή του για την θέσπιση κινήτρων για τη σύνδεση των καταναλωτών με το δίκτυο φυσικού αερίου, όπως επίσης και την καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου.

Με επιστολή του που απέστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας-Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, τους προέδρους και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Σ.Δανιηλίδης τονίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη άμεσης διεύρυνσης των δικτύων φυσικού αερίου χάριν της στήριξης των καταναλωτών, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση μιας τέτοιας πολιτικής, τόσο για την κοινωνία και το περιβάλλον, όσο και τα δημοσιονομικά της χώρας.

«Η υιοθέτηση της πρότασής μου στο σύνολό της θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό και κρίσιμο μέγεθος που επιδρά μόνο θετικά τόσο στη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, όσο και στην προστασία της υγείας που επιβαρύνεται ανεπανόρθωτα από τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τοξικά αιωρούμενα μικροσωματίδια. Και βεβαίως, όλα τα προηγούμενα, εφόσον εξασφαλιστούν, θα έχουν θετικό τελικό αποτέλεσμα σε δημοσιονομικό επίπεδο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, εκφράζοντας την ελπίδα ώστε να υπάρξουν άμεσες και γενναίες αποφάσεις.

Ανάμεσα στις προτάσεις που καταθέτει ο Σ.Δανιηλίδης συμπεριλαμβάνεται η χρηματοδότηση των καταναλωτών για τη σύνδεσή τους με τα δίκτυα Φ.Α., μείωση των τιμών κατανάλωσης και θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, η επέκταση και υποχρεωτική σύνδεση στις δέκα μεγαλύτερες πόλεις και θέσπιση πάγιων κινήτρων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή εστάλη και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη προκειμένου να φέρει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.