Skip to main content

Κινητοποιήσεις από νοσοκομειακούς γιατρούς

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας από τις 29 του μήνα, Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης, αντιδρώντας μεταξύ άλλων στην περαιτέρω περιστολή δαπανών.
Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας από τις 29 του μήνα, Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης των Συνδικάτων , αντιδρώντας στην περαιτέρω περιστολή δαπανών.

Προειδοποιούν με εντατικοποίηση των κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση που υλοποιηθεί η εξαγγελία του υπουργού Υγείας για απομάκρυνση γιατρών με ενδείξεις και όχι αποδείξεις ότι χρηματίζονται ή προχωρούν σε υπερσυνταγογράφηση, τότε οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας, αναφερόμενος στο θέμα, έκανε λόγο για παράβαση κάθε κανόνα δικαίου και ποινικού κώδικα.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά μεταξύ άλλων τη διασφάλιση με επιπλέον χρηματοδότηση της κανονικής αποζημίωσης των προγραμμάτων εφημερίας που χρειάζεται ο πληθυσμός και την κατάρτιση, σε συνεργασία με την ΟΕΝΓΕ, πλαισίου εφημέρευσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Την ανάπτυξη ενός δημόσιου και δωρεάν καθολικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη 2.000 ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών, καθώς και την καταγραφή των τμημάτων που παραμένουν στελεχωμένα με λιγότερους από τέσσερις γιατρούς του ΕΣΥ και την πρόσληψη 2.500 γιατρών στα υποστελεχωμένα τμήματα των νοσοκομείων της περιφέρειας.