Skip to main content

Κινητοποίηση για το θέμα της σχολικής στέγης στον δ. Κορδελιού-Ευόσμου

Ο δήμος μας χρειάζεται άμεσα νέα σχολεία, τόνισε ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στις διεκδικήσεις γονέων και εκπαιδευτικών.

Ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη άμεσης επίλυσης του δραματικού προβλήματος της σχολικής στέγης που ταλανίζει την τελευταία δεκαετία τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, έστειλαν σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Η' Διδασκαλικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με τη συμπαράσταση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού - Ευόσμου «Αριστοτέλης».

Την πλήρη συμπαράσταση της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στις διεκδικήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Εκπαιδευτικών και μαθητών εξέφρασε ο Δήμαρχος  κ. Πέτρος Σούλας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας και συμπορευόμαστε, διεκδικώντας εδώ και τώρα λύση στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ο Δήμος μας χρειάζεται άμεσα νέα σχολεία. Οι αντοχές εξαντλήθηκαν! Τα παιδιά μας δεν είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Αξίζουν και δικαιούνται σύγχρονες υποδομές και ένα σύγχρονο σχολικό περιβάλλον με συνθήκες αξιοπρεπείς και ανθρώπινες! Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο μας» τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και κατέληξε: «Σας ευχαριστώ για την ενεργό συμμετοχή σας στον αγώνα της δημοτικής αρχής για τη επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης».

Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του  Η' Διδασκαλικού Συλλόγου, το Προεδρείο της Ένωσης Γονέων “Αριστοτέλης” και γονείς μαθητών, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στα ζητήματα της σχολικής στέγης στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, με σημείο αιχμής την ανέγερση του 24ου, του 25ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, του 7ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Ευόσμου καθώς και του Ειδικού Σχολείου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στο Δήμο.