Skip to main content

Κινητές μονάδες υγείας στα παράλια Λάρισας και Μαγνησίας

Τη λειτουργία δύο κινητών ιατρικών μονάδων στα παράλια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού προανήγγειλε η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Τη λειτουργία δύο κινητών ιατρικών μονάδων στα παράλια των νομών Λάρισας και Μαγνησίας κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού προανήγγειλε η διοίκηση της  5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας για την υγειονομική κάλυψη των παραλίων του νομού με τη συμμετοχή δημάρχων, της διοίκησης του νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Τα παράλια των δύο νομών παρουσιάζουν το καλοκαίρι σημαντική τουριστική κίνηση. Έτσι, αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός και προγραμματισμός σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, ώστε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου τα Περιφερειακά Ιατρεία των παραλίων να παρέχουν υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, Αθανάσιος Τσάτσος, ανακοίνωσε ότι ήδη υπάρχουν δύο κινητές ιατρικές μονάδες που πιστοποιήθηκαν και εξοπλίστηκαν πλήρως, οι οποίες θα διατεθούν στα Νοσοκομεία Γ.Ν. Λάρισας και Γ.Ν. Βόλου και θα χρησιμοποιηθούν τους θερμούς μήνες στα παράλια των δύο νομών, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.