Skip to main content

Κινήσεις στο παρασκήνιο για την επόμενη μέρα της ΔΕΗ

Tην επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να υπάρξουν εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις στην Αθήνα με τους εμπειρογνώμονες της τρόικας για τα ενεργειακά.

Μπορεί για το ευρύ κοινό να μην συνιστά προτεραιότητα, όμως για την κυβέρνηση και όλους όσοι κινούνται στο χώρο της ενέργειας είναι μια «βόμβα», που αν ενεργοποιηθεί θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο και ακόμα μεγαλύτερη ζημία. Ο λόγος αφορά στη ΔΕΗ και στο τι μέλλει γενέσθαι με την επόμενη μέρα της.

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης βρέθηκε στις Βρυξέλλες όπου είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και να αποσπάσει στήριξη στην πρόταση που έχει καταθέσει: Να αρκεστεί δηλαδή η τρόικα στην πώληση των δύο παλαιών μονάδων της επιχείρησης στο Αμύνταιο, της σύγχρονης μονάδας Μελίτη Ι στη Φλώρινα, και της άδειας για τη κατασκευή της μονάδας Μελίτη ΙΙ.

Μετά τη συνάντηση του κ. Σταθάκη με τον κ. Μοσκοβισί ξαναπιάσαν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια και τώρα αναμένεται να φανεί αν η πολιτική παρέμβαση είχε κάποιο αποτέλεσμα. Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί από την ελληνική πλευρά μια νέα βελτιωμένη πρόταση, ενώ την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να υπάρξουν εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις στην Αθήνα με τους εμπειρογνώμονες της τρόικας για τα ενεργειακά.

Αν δεν βρεθεί λύση άμεσα σε αυτό το μέτωπο, τότε η ΔΕΗ απλώς θα «παίζει» με τον χρόνο.